نوشته شده توسط : noor

نام تجاری یا برند عبارت است از نام، سمبل ، نشانه، طرح، شعار، علامت یا ترکیبی از آنها که موجب شناسایی محصول، اخذ کارت بازرگانی فوری تمایز آن از سایر محصولات و انتقال یک مفهوم یا احساس به مخاطب می شود. ثبت این علائم اختیاری است مگر در مواردی که دولت الزامی قرار دهد. به عنوان مثال، مواد غذایی که باید در لفاف و ظروف مخصوصی باشد مثل : کنسرو، کره و ... یا نوشابه و آب های گازدار، یا لوازم آرایشی که اثر مستقیم روی پوست بدن انسان دارد. مثل : صابون، عطر، ادکلن و یا داروهای اختصاصی با موارد استعمال طبی اعم از انسانی و حیوانی " مصوب 30 اردیبهشت ماه 1328 هیات دولت ".
علامت تجاری باید جدید باشد و سابقه ثبت و استعمال توسط دیگران را نداشته باشد. باید ابتکاری و توام با طراحی و ظرایف شکلی باشد. طوری باشد که مشتری را به اشتباه و سردرگمی و در نتیجه به انتخاب نادرست سوق ندهد.
با توجه به ماده 12 قانون ثبت و علائم و اختراعات : " علامت تجاری قابل نقل و انتقال است ولی انتقال آن در مقابل اشخاص ثالث وقتی معتبر خواهد بود که موافق مقررات این قانون به ثبت رسیده باشد". در صورت ثبت، دولت از آن حمایت می کند. مرجع ثبت ، اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی است. مدت حمایت دولت از این علامت ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه می باشد. کلیه دعاوی حقوقی و جزایی مربوط به علامت تجاری در دادگاه های تهران رسیدگی می شود.

  • مدارک لازم جهت  ثبت برند در کرج

الف - شخص حقیقی:
- تصویر شناسنامه شخص متقاضی
- تصویر کارت ملی شخص متقاضی
- تصویر کارت بازرگانی ( اگر از حروف لاتین استفاده شده باشد)
- تصویر مجوز فعالیت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
- نمونه علامت تجاری در کادر 10 در 10
ب- شخص حقوقی:
- تصویر شناسنامه مدیر عامل شرکت
- تصویر کارت ملی مدیر عامل شرکت
- تصویر روزنامه ی  تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)
- تصویر مجوز فعالیت (جواز تاسیس،پروانه ی بهره برداری،پروانه ی ساخت،جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
- تصویر کارت بازرگانی (اگر از حروف لاتین استفاده شده باشد)
- یک نمونه از علامت مورد تقاضا (در کادر 10 در 10)
با ارائه ی مدارک فوق ، به وکلاء ثبت شرکت فکر برتر می توانید در سریع ترین زمان ممکن ، برند خود را به ثبت برسانید.

  • مراحل ثبت برند در کرج

برای ثبت برند ابتدا باید اظهارنامه ثبت برند را در سامانه مالکیت صنعتی ( قسمت ثبت علائم تجاری ) تکمیل کنید. برای این منظور به نشانی http://ip.ssaa.ir  مراجعه نموده و مراحل ثبت را به ترتیب ذیل گام به گام طی نمایید.
- انتخاب نوع اظهارنامه
- درج مشخصات مالک
- بارگذاری مدارک نامبرده و بررسی دوباره و تایید اطلاعات
- پرداخت هزینه ثبتی از طریق اینترنت
- دریافت شماره اظهارنامه و رمز از طریق تلفن همراه

https://danasabt.ir/%D9%BE%D9%84%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%B1/


پس از اتمام مراحل فوق، کد رهگیری به شخص ارائه می گردد. سپس نوبت به امضای نسخه تایید شده می رسد که شخص متقاضی می بایست آن را به همراه سایر مدارک به آدرس مرکز ارسال نماید.
در این مرحله تقاضا در نوبت رسیدگی قرار خواهد گرفت و کارشناس مربوطه نظر خود را در رابطه با ثبت برند در کرج اعلام می نماید. در صورت موافقت، مراتب ثبت و واریز مبلغ نهایی به متقاضی اطلاع داده می شود و سپس از طریق سامانه در روزنامه رسمی قوه قضاییه اعلام می شود و پس از طی یک ماه وارد پرونده سامانه اداره مالکیت صنعتی می گردد.
شایان ذکر است، فرآیند پیگیری علاوه بر سامانه، از طریق ایمیل و پیامک انجام می شود. لذا می بایست آدرس ایمیل و شماره همراه معتبر باشد و متعلق به رابط پیگیری باشد تا متقاضی در پیگیری اداری با مشکل مواجه نشود.



:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

هوم بلیچینگ چیست؟

انواع خمیردندان‌ها با استفاده از ساینده‌های ملایم برای از بین بردن پلاک‌های سطحی و جرم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. بهترین دندانپزشک رشت برای کامپوزیت خمیردندان‌های سفیدکننده پس از دو بار استفاده در روز به مدت دو هفته، از مواد شیمیایی اضافی برای روشن کردن رنگ دندان تا یک درجه استفاده می‌کنند. این نوع درمان هوم بلیچینگ ارزان است اما از نظر نتایج محدود بوده و نتیجه عالی نخواهد داشت. برای یک نتیجه چشمگیرتر، باید از پراکسید برای سفید کردن دندان‌ها استفاده کرد. خمیر دندان‌های سفیدکننده می‌توانند پس از انجام فرآیندهای بلیچینگ حرفه ای، کمک کننده باشند.

نوارهای سفید کننده قطعات نازکی از پلاستیک هستند که با پراکسید پوشانده شده اند و هر روز برای مدت کوتاهی روی دندان‌ها گذاشته می‌شوند. از نظر اثربخشی یک پله بالاتر از خمیر دندان سفید کننده هستند. نوارهای سفید کننده را می‌توان در هر زمانی از روز یا شب به آسانی استفاده کرد. این روش سفید کردن دندان می‌تواند سایه دندان‌ها را در مدت دو هفته بین دو تا چهار درجه روشن تر کند و نتیجه آن چند ماه باقی بماند.

نوارهای سفید کننده یک روش فوق العاده محبوب برای سفید کردن دندان‌ها هستند، اما تنها قسمت جلویی مینای دندان را سفید کرده و روی لکه‌های بین دندانی اثری نمی گذارند. مصرف کنندگان باید توجه داشته باشند که این نوارها در صورت استفاده بیش از حد ممکن است باعث حساسیت دندان‌ها و تحریک لثه شوند.

آخرین روش بلیچینگ دندان در خانه استفاده از سینی‌های سفید کننده است. این محافظ‌های دهان پر از ژل سفید کننده هستند که برای استفاده از ۳۰ دقیقه تا چند ساعت در روز طراحی شده اند. ژل حاوی پراکسید است و می‌تواند به سرعت بعد از سه روز دندان‌ها را سفید کند. سینی‌ها کمی گران هستند اما ارزش هزینه کردن را دارد.

آفیس بلیچینگ چیست؟

موثرترین و سریع ترین روش برای سفید کردن دندان آفیس بلیچینگ است. نتیجه این روش کاملاً چشمگیر است. زیرا دندان‌ها پس از ۳۰ یا ۶۰ دقیقه تا هشت درجه روشن‌تر می‌شوند. این اثر با قرار دادن یک ژل سفید کننده (حاوی پراکسید) به طور مستقیم روی دندان‌ها و سپس فعال کردن آن با گرما یا نور، برای از هم گسیختن پیوند بین مولکول‌های رنگدانه‌های روی دندان به دست می‌آید. در حالی که این روش تا حد زیادی کارآمدترین است، اما گران ترین نیز می‌باشد. همچنین احتمالاً این روش نسبت به سایر گزینه‌های درمانی حساسیت دندان‌ها را بیشتر می‌کند، اما دندانپزشک متخصص می‌تواند توصیه‌هایی برای مقابله با حساسیت دندان‌ها ارائه دهد.

یکی دیگر از گزینه‌های سفید کننده دندان استفاده از سینی‌های سفید کننده داخل کلینیک دندانپزشکی است. این روش مانند نسخه خانگی است، اما محافظ دهان به صورت سفارشی ساخته شده و روی دندان‌های مراجعه کننده نصب می‌شود. این سینی‌ها احتمال تحریک لثه را کاهش می‌دهند. در نهایت نتیجه کلی بهتری را ارائه می‌دهند.

مقایسه انجام هوم بلیچینگ با آفیس بلیچینگ در کلینیک

آفیس بلیچینگ ایمن ترین و موثرترین روش‌ها را برای سفید کردن دندان‌ها ارائه می‌دهد. هزینه ممکن است بیشتر از هوم بلیچینگ باشد، اما نتایج معمولا سریعتر دیده می‌شوند. سفید کردن دندان در خانه برای اکثر افراد راحت‌تر و ارزان‌تر است، اگرچه قبل از شروع درمان باید انتظارات معقولی داشته باشید. برای افرادی که به دنبال نتایج سریع و چشمگیر هستند، درمان‌های خانگی، علی‌رغم راحتی، لزوماً بهترین راه نیستند.

با این حال، برای تمام روش‌های سفید کردن دندان، مهم است که به یاد داشته باشید که نتایج موقتی هستند. طول عمر نتایج درمان بستگی به میزان مراقبت از دندان‌ها و قدرت لکه‌ پذیری آنها دارد.

عوارض رایج سفید کردن دندان‌ها

در حالی که سفید کردن دندان (بلیچینگ) به طور کلی ایمن در نظر گرفته می‌شود، اما برخی از عوارض جانبی به ندرت ممکن است رخ دهد. استفاده از محصولات سفید کننده دندان ممکن است باعث بروز موقت مشکلات زیر شود:

۱)      حساسیت دندان

شایع ترین عارضه جانبی درمان سفید کردن دندان، حساسیت است. دندان‌های شما ممکن است بعد از فرآیند سفید کردن حساس‌تر شوند. این ممکن است بلافاصله پس از اولین درمان یا پس از انجام چند درمان اتفاق بیفتد. حساسیت دندان معمولاً به مرور زمان پس از پایان فرآیند سفید کردن کاهش می‌یابد. اگر حساسیت ادامه یابد، دندانپزشک شما ممکن است استفاده از محصولات حاوی نیترات پتاسیم و ژل فلوراید سدیم را برای کاهش حساسیت توصیه کند.

۲)      لثه‌های تحریک شده

اگر محصول سفید کننده با لثه‌های شما تماس پیدا کند، ممکن است تحریک لثه را تجربه کنید. این عارضه جانبی معمولا پس از تکمیل درمان‌های سفید کننده از بین می‌رود.

۳)      واکنش آلرژیک

ایجاد واکنش آلرژیک از محصولات سفید کننده دندان بسیار نادر است، اما غیرممکن نیست. اگر به پراکسید (عامل سفید کننده) حساسیت دارید، از درمان‌های سفید کننده دندان استفاده نکنید.

ماندگاری هوم بلیچینگ در مقابل آفیس بلیچینگ چقدر است؟

اگر مراقبت‌های بعد از سفید کردن دندان با روش آفیس بلیچینگ را رعایت کنید معمولا تا ۲ سال ماندگاری دارد. اما بهتر است واقع بین باشید بعد از گذشت ۳ ماه از پروسه، دندان‌ها رفته رفته سفیدی خود را از دست می‌دهند. گاهی برای گرفتن بهترین نتیجه، دندانپزشکان در کنار بلیچینگ حرفه ای در کلینیک، روش سفید کردن در خانه را توصیه می‌کنند.

در روش هوم بلیچینگ میزان سفیدی و ماندگاری به مراتب کمتر و حدود ۵ تا ۶ ماه است. اما در حالت کلی تمام این موارد بستگی به میزان مراقبت شما از دندان‌هایتان دارد.

مراقبت‌های بعد از آفیس بلیچینگ

دندان‌های در اثر سفید کردن متخلخل می‌شوند. به همین دلیل بلافاصله پس از پروسه در معرض لکه‌دار شدن قرار می‌گیرند. در ادامه نکاتی که باید برای ۴۸ ساعت اولیه بعد از سفید کردن دندان‌ها رعایت کنید آورده شده است. این کار‌ها به حفظ سفیدی و درخشندگی دندان‌ها کمک می‌کند.

۱- از نوشیدنی‌های تیره مانند چای، قهوه، نوشابه تیره یا هر نوشیدنی رنگی خودداری کنید. دندان‌های شما می‌توانند تا ۳ روز پس از بلیچینگ، رنگ را جذب کنند.

۲- از خوردن برخی از خوردنی‌ها و میوه‌ها باید پرهیز کرد. انگور، گوجه فرنگی، گیلاس، تمشک، توت سیاه، خردل، سس اسپاگتی، سس سویا، توت فرنگی، خورشت‌های تیره، سوپ‌های تیره، شکلات تلخ و بستنی از جمله چیز‌هایی هستند که بعد از بلیچینگ نباید آنها را مصرف کنید.

۳- اگر خوردنی‌های رنگی را در چند روز اول پس از درمان سفید کردن دندان می‌خورید، دندان‌های خود را مسواک بزنید و بلافاصله پس از صرف غذا دهان خود را بشویید.

۴- هر چیزی که یک تی شرت سفید را لکه دار می‌کند دندان‌های شما را نیز لکه دار خواهد کرد. پس به مواد خوراکی که مصرف می‌کنید دقت داشته باشید.

۵- مایعات خیلی گرم یا سرد ننوشید زیرا این دماهای شدید باعث انبساط و انقباض دندان‌ها می‌شوند و به لکه‌ها اجازه نفوذ می‌دهند.

۶- سیگار کشیدن دندان‌های شما را لکه دار می‌کند.

مضرات سفید کردن دندان چیست؟

یکی از مضرات بلیچینگ این است که این فرآیند می‌تواند حساسیت دندان و لثه را افزایش دهد. حساسیت ممکن است به دلیل عوامل متعددی از جمله مناسب نبودن سینی سفید کننده باشد. اما هرگونه تحریک بافت و لثه معمولا موقتی است.

https://drshamsdentist.com/%d9%85%d8%aa%d8%ae%d8%b5%d8%b5-%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d8%b4%d8%aa/

در هر صورت مهم نیست از چه درمانی استفاده می‌کنید، این احتمال وجود دارد که لثه‌های شما به مواد شیمیایی مورد استفاده در بلیچینگ حساس شوند. به خصوص اگر قبلاً دندان‌های حساسی داشته اید. همچنین احتمال سوختگی لثه‌ها وجود دارد. همچنین برخی از کیت‌های سفید کننده مورد استفاده در خانه می‌توانند به مینای دندان آسیب برسانند.



:: بازدید از این مطلب : 102
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

پاساژ سلولی به بیان ساده

یکی از خصوصیت های سلول ها مهار تماسی می باشد. هود لامینار در واقع زمانی که سلول ها بر هم بر خورد کنند این تماس و برخورد سلول ها با یکدیگر سبب توقف رشد آن ها شده و آپاپتوز در سلول ها رخ می دهد. به منظور جلوگیری از این اتفاق پژوهشگران زمانی که تراکم سلول ها در محیط کشت به 70 تا 80 درصد رسید از تکنیک پاساژ سلولی و یا  cell subcultureاستفاده می کنند. در این روش طی چند مرحله و با استفاده از مواد و تجهیزات مورد نیاز سلول ها را در ظرف های بیشتر تقسیم می کنند تا هر سلولی فضای بیشتری برای رشد و تکثیر خود داشته باشد.

به دلیل آن که رشد و بقای سلول ها و همچنین قرار گیری آن ها در شرایط محیطی مناسب برای رشد و تکثیر مسئله پر اهمیتی می باشد در ادامه مطالب می خواهیم با شرایط پاساژ سلولی ، تجهیزات ، وسایل و دستگاه های مورد نیاز برای این تکنیک آزمایشگاهی بیشتر آشنا شویم و به توضیح آن ها بپردازیم.

تجهیزات و مواد مورد نیاز برای تکنیک پاساژ سلولی

  • انکوباتور
  • سانتریفیوژ یخچال دار
  • سمپلر
  • فلاسک
  • میکروسکوپ برای مشاهده میزان تراکم سلول ها
  • فالکون
  • PBS (فسفات بافر سالین)
  • FBS (سرم جنین گاوی)
  • تریپسین و  EDTA

آماده سازی برای اجرای تکنیک پاساژ سلولی

پس از آن که کشت سلولی در فلاسک و در شرایط مناسب انجام شد نوبت به اجرای تکنیک پاساژ سلولی می رسد. برای انجام پاساژ سلولی باید مراحل زیر را به ترتیب و با دقت کافی انجام دهید.

ابتدا باید تراکم سلول های داخل فلاسک به وسیله میکروسکوپ بررسی شود. اگر تراکم 90 درصد باشد یعنی زمان مناسب جهت انجام پاساژ سلولی (انتقال و تقسیم سلول ها از یک ظرف به چند ظرف دیگر) فرارسیده است. تصویر زیر به خوبی میزان تراکم مورد نیاز را نشان می دهد.

مراحل اجرای روش پاساژ سلولی

  1. سپس باید با استفاده از سمپلر  محیط کشتی که روی سلول ها می باشد را تخلیه کرد و با استفاده از محلول PBS ( محلول نمکی فسفات بافر سالین ) فلاسک را شستشو دهیم تا مطمئین شویم که تمام محیط کشتی که داخل فلاسک بود خارج و از سلول ها جدا شده. پس از شستشو باید این محلول (PBS) نیز همانند فرآیند خارج کردن محیط کشت با استفاده از سمپلر از فلاسک خارج شود.
  2. در مرحله بعد به منظور جدا کردن سلول ها از کف فلاسک از محلول Trypsin / EDTA استفاده می کنیم. تریپسین پروتئین هایی که باعث چسبندگی سلول هستند را تجزیه می کند و EDTA کلسیم را به خود جذب می کند.
  3. پس از اضافه کردن تریپسین و EDTA به فلاسک، فلاسک را باید به مدت 2 الی 3 دقیقه داخل انکوباتور قرار دهید زیرا انکوباتور دمای بهینه برای فعالیت تریپسین را فراهم می کند. توجه کنید که مدت زمانی که فلاسک داخل انکوباتور قرار می گیرد بیشتر از 5 دقیقه نشود. زیرا در غیر این صورت به غشای سلولی آسیب زده و در مواقعی سلول ها از بین می روند.
  4. چند ضربه آرام با کف دست به فلاسک بزنید تا در اثر این شوک مکانیکی تمام سلول ها از کف فلاسک جدا شوند.

https://hakimazma.com/%d8%b3%da%a9%d9%88%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/

مرحله پایانی

در مرحله آخر پاساژ سلولی به منظور خنثی سازی تریپسین، داخل فلاسک محیط کشت یا FBS ( سرم جنین گاوی است که فاکتورهای لازم را برای رشد سلول فراهم می کند ) اضافه کنید. سپس محتویات فلاسک را داخل فالکون استریل (لوله ای پلاستیکی مناسب برای انجام آزمایش توسط سانتریفیوژ) بریزید. به مدت 5 دقیقه داخل سانتریفوژ یخچال دار در دمای 20 درجه سانتی گراد و 1200 دور در دقیقه قرار دهید.



:: بازدید از این مطلب : 88
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

آزمایشگاه های علوم در مدارس مهم ترین زنگ آموزش است که باید توسط مدیران، آموزگاران و خود دانش آموزان بسیار جدی گرفته شود و از زمان آموزش عملی در آزمایشگاه برای سایر دروس کاسته نشود. در فضای آزمایشگاه دانش آموزان با مفاهیم عملی آنچه در کتاب هاب درسی آموخته اند  سکوبندی ازمایشگاهی آشنا می شوند. به همین دلیل است که دروس در ذهن آن ها کاملا به صورت تصویری ثبت می شود و می توانند علایق خود را برای آینده تحصیلی و شغلی خود پیدا کنند. میکروسکوپ های دانش آموزی ابزاری هستند که پیچیدگی خاصی ندارند اما دانش آموزان می توانند با استفاده از آن ها ساختارهای کریستالی و سلول ها را درک کنند که نقش مهمی را آموزش مفاهیم مختلف برای دانش آموزان ایفا می کنند.  

مجموعه رویان ایران، به عنوان بزرگ ترین مرجع تخصصی فروش تجهیزات آزمایشگاهی، در راستای اهداف خود و بالا بردن سطح آموزش های عملی در مدارس، صفر تا صد طراحی و اجرای سکوبندی ایمن و مناسب و تجهیز آزمایشگاه با دستگاه های متناسب با نیاز دانش آموزان انجام می دهد.

در ادامه با ما همراه باشید تا مشخصات میکروسکوپ دانش آموزی مناسب مدارس ابتدایی و متوسطه را بررسی کنیم.

میکروسکوپ های دانش آموزی چه ابزاری هستند؟

میکروسکوپ ها نقش مهمی در یادگیری دانش آموزان چه در مقاطع دبستان و چه در مقاطع متوسطه دارند. دانش آموز با دنیای ابعاد میکرو آشنا می شود و ساختار سلول ها و موجودات میکروسکوپی و ساختارهای شیمیایی را با چشم خود می بیند.

به عنوان مثال دانش آموزان با مشاهده آرایش اتم ها و مولکول ها می توانند خواص و رفتار مواد مختلف را بهتر درک کنند. همچنین با استفاده از میکروسکوپ دانش‌آموزی، دانش‌آموزان می‌توانند به دنیای شگفت‌انگیز سلول‌ها آشنا شوند، اندامک‌های مختلف آن‌ها را مشاهده کنند و نحوه عملکرد آن ها را درک کنند. آن ها می توانند تنوع میکروارگانیسم ها، از باکتری ها تا تک سلولی ها را مطالعه کنند و درک عمیق تری از نقش آن ها در اکوسیستم و سلامت انسان به دست آورند.

ویژگی میکروسکوپ مناسب مدارس

میکروسکوپ هایی که برای آزمایشگاه های مدارس استفاده می شوند، عموما ساده هستند و پیچیدگی خاصی ندارند. مهم ترین ویژگی های میکروسکوپ دانش آموزی بزرگ نمایی و تفکیک مناسب، قابلیت تنظیم روشنایی و وضوح یا رزولوشن بالا است. میکروسکوپ هایی مانند میکروسکوپ CX23 با امکان تنظیم فوکوس و رزولوشن بالا از میکروسکوپ های با امکانات بالا برای مدارس است. البته میکروسکوپ های ساده تر نیز مناسب هستند.

 بزرگنمایی به این اشاره دارد که یک تصویر در مقایسه با اندازه اصلی نمونه چقدر بزرگتر به نظر می رسد. در واقع این پارامتر به دانش آموزان اجازه می دهد تا ساختارهای دقیق را با جزئیات ویژه مشاهده کنند.

منظور از روزلوشن، وضوح تصاویر است. به بیان ساده دو ساختار کنار هم با استفاده از میکروسکوپ به وضوح قابل تفکیک است.

به همین دلیل هنگام خرید میکروسکوپ برای آزمایشگاه مدارس باید به رزولوشن و بزرگنمایی آن توجه کنید.

نکات کلیدی هنگام خرید میکروسکوپ دانش آموزی برای مدارس ابتدایی و متوسطه

رعایت این نکات هنگام خرید میکروسکوپ نیازهای دانش آموزان و مربیان را در آزمایشگاه و در طی آموزش برطرف کند.

بزرگنمایی

بزرگنمایی بسیار مهم است. طیف بزگنمایی میکروسکوپ باید به اندازه ای باشد که دانش آموزان بتوانند نمونه های مختلف را با جزییات ببینند تا درک کافی از دنیای اطراف خود به دست آورند.

رزولوشن یا وضوح

یک میکروسکوپ با رزولوشن بالا تصاویر واضح را ارائه می دهد و دانش آموزان را قادر می سازد تا حتی کوچکترین جزئیات را با دقت ببینند. این امر به ویژه هنگام مطالعه ساختارهای بیولوژیکی پیچیده مهم است.

دوام

دوام در میکروسکوپ های دانش آموزی بسیار مهم است. باید مدلی را انتخاب کنید که در برابر استفاده مداوم دانش آموزان جوان مقاوم باشد. به دنبال میکروسکوپ های ساخته شده از متریال محکم مانند قاب های فلزی و عدسی های قوی باشید.

سهولت استفاده

سهولت استفاده نیز یک نکته مهم است. میکروسکوپ باید کاربرپسند با پیچ های ساده و در دسترس برای تنظیم فوکوس و تنظیمات بزرگنمایی باشد. این پیچ ها می کنند که دانش آموزان می توانند از تجهیزات به طور مستقل و بدون کمک مداوم آموزگاران استفاده کنند.

سیستم روشنایی مناسب

داشتن نور داخلی در میکروسکوپ امکان مشاهده نمونه ها در شرایط مختلف نوری در آزمایشگاه مدارس را ساده تر می کند.

با در نظر گرفتن این ویژگی‌های کلیدی هنگام خرید میکروسکوپ دانش‌آموزی برای تامین تجهیزات آزمایشگاه علمی مدرسه، ابزار ارزشمندی را در اختیار دانش‌آموزان خود قرار می‌دهید که از آن در آزمایش های مختلف استفاده می کنند و حس کنجکاوی آن ها را در مورد دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم تقویت می‌کند.

نکاتی برای استفاده صحیح و نگهداری از میکروسکوپ دانش آموزی

  • با احتیاط از میکروسکوپ استفاده کنید.
  • مراقب اجزای ظریف آن باشید.
  • از خش افتادن روی عدسی ممانعت کنید.
  • هنگام حمل میکروسکوپ، آن را از پایه آن بگیرید.
  • https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%86%d8%a7%d8%b1/

  • میکروسکوپ خود را تمیز نگه دارید. گرد و غبار می تواند در دید واضح اختلال ایجاد کنند، بنابراین به طور مرتب لنزها و سطوح را با یک پارچه نرم یا دستمال لنز پاک کنید. از استفاده از مواد شیمیایی خشن یا مواد ساینده که می توانند لنز را خراش دهند خودداری کنید.
  • برای مشاهده مطلوب، نور را به درستی تنظیم کنید. تنظیم روشنایی و کنتراست به افزایش دید و وضوح نمونه شما زیر میکروسکوپ کمک می کند.
  • زمانی که از میکروسکوپ استفاده نمی کنید، پوشش مخصوص را روی آن قرار دهید تا از آلودگی های محیطی مانند گرد و غبار یا رطوبت محافظت شود.


:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

منظور از‌‌ دندان‌پزشکی کودکان چیست؟

دندان‌پزشکی کودکان یا اطفال از شاخه‌های تخصصی‌‌ دندان‌پزشکی است. ایمپلنت دندان در رشت کودکان به دلیل شرایط سنی و حساسیت‌های خاصی که دارند معمولا از انجام کارهای‌‌ دندان‌پزشکی هراس دارند و با رفتن به کلینیک‌های ‌‌ دندان‌پزشکی مخالفت ‌‌می‌کنند. اما نیاز است که دندان‌های کودکان از همان اوایل کودکی بررسی شود.‌ 

دندان‌پزشک متخصص کودکان ‌‌می‌تواند با بررسی دقیق دندان‌های  کودکان از همان سنین پایین، سلامتی دهان و دندان او را تضمین کند و یا در صورت وجود مشکل هر چه سریع‌تر پروسه درمان را آغاز نماید. لازم به ذکر است که‌ دندان‌پزشکان فعال در حوزه کودکان کاملا با‌ دندان‌پزشکان معمولی متفاوت هستند و دوره‌های  تحصیلی مختلفی را به صورت آکادمیک سپری کرده‌اند و از دانش و مهارت کافی برخورداراند.

همزمان با رویش اولین دندان شیری کودک تا آخرین دندان شیری‌اش که همان بازه زمانی سنین ۶ ماهگی الی ۱۲ سالگی‌ ‌می‌شود، نیاز است که والدین کودک هر ۶ ماه یکبار او را نزد‌ دندان‌پزشک متخصص ببرند تا معاینه شود. از همان سنین پایین مشکلات مختلفی مانند پوسیدگی دندان، دندان‌های کودکان را تهدید ‌‌می‌کند. آسیب دیدن یا از دست رفتن دندان کودک ‌‌می‌تواند تاثیرات مخربی بر روان او داشته باشد. در نتیجه با مراجعه به‌ دندان‌پزشک کودک و رعایت توصیه‌های وی ‌‌می‌توان همواره سلامت دهان و دندان کودک را تضمین نمود. 

چه خدماتی توسط‌ دندان‌پزشک کودکان ارائه ‌‌می‌شود؟

دندان‌پزشکی کودکان تمامی خدماتی را که کودکان در سنین کودکی به آن نیاز دارند را ارائه ‌‌می‌دهد. از جمله این خدمات ‌‌می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • فلورایدتراپی کودکان

فلوراید تراپی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که نیاز است در سنین کودکی جهت کمک به سلامت دندان کودکان انجام داد. زیرا دندان‌های شیری خیلی سریع خراب شده و دچار پوسیدگی‌‌ می‌شود. در فلوراید تراپی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان کودک،‌ دندان‌پزشک از ژل‌های طعم‌دار خاصی استفاده ‌‌می‌کند و موجب مقاوم سازی دندان‌ها‌‌ می‌شود. در واقع فلوراید به عنوان یک ماده معدنی نقش مهمی در استحکام دندان‌ها دارد و‌ ‌می‌تواند در سلامت دندان‌های کودکان بسیار موثر باشد.

  • ترمیم دندان

دندان‌های شیری با توجه به ساختاری که دارند خیلی سریع دچار پوسیدگی ‌‌می‌شوند. علاوه بر این علاقه کودکان به مواد قندی مثل شکلات و استفاده بیش از حد از این مواد موجب دو برابر شدن سرعت پوسیدگی دندان‌ها‌‌ می‌شود. ازاین‌رو بهتر است که جهت پیشگیری از پوسیدگی‌های عمیق، ایجاد عفونت در آبسه و دندان که موجب‌ ‌می‌شود دندان کودک به کشیدن نیاز پیدا کند. در نتیجه توصیه ‌‌می‌شود که هر چه سریع‌تر برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده کودکان خود اقدام کنید.  

  • فیشور سیلانت

اگر دندان‌های  شیری کودک بالغ بر ۷۰ درصد دچار پوسیدگی شده باشد،‌ دندان‌پزشک کودک از یک مواد رزینی بی‌رنگ استفاده ‌‌می‌کنند و به این ترتیب با پوشاندن سطح دندان از پوسیدگی عمیق آن جلوگیری‌ ‌می‌کند.

قطعا تا به حال با کودکان بسیاری مواجه شده‌اید که دارای دندان‌های نامنظمی هستند. لازم است که اشاره کنیم اگر دندان‌های شیری کودک زودتر از موعد خود از بین بروند و یا کشیده شوند در دهان فضاهای خالی ایجاد‌‌ می‌شود که موجب نامنظم روییدن سایر دندان‌ها خواهد شد.‌‌ دندان‌پزشکی کودکان برای چنین کودکانی برای جلوگیری از این اتفاق از فضا نگهدار استفاده‌ ‌می‌کند و موجب‌ ‌می‌شود که دندان‌های کودکان به صورت طبیعی و منظم رشد کنند. 

  • روکش دندان شیری

در مواردی که دندان کودک پوسیدگی گسترده‌ای داشته باشد،‌ دندان‌پزشک کودکان یک روکش فلزی را روی سطح دندان‌‌ می‌چسباند و به این ترتیب مانع از شکسته شدن دندان‌ ‌می‌شود. لازم به ذکر است که همزمان با افتادن دندان شیری آن روکش هم‌ ‌می‌افتد.

  • کشیدن، عصب کشی و پر کردن دندان کودک

کشیدن دندان شیری از دیگر خدماتی است که توسط این‌ دندان‌پزشکان متخصص ارائه ‌‌می‌شود. گاهی اوقات دندان کودک به پر کردن یا عصب کشی نیاز دارد که‌ دندان‌پزشک اطفال این اقدامات را به بهترین شکل ممکن انجام‌ ‌می‌دهد. 

  • ارتودنسی کودکان

گاهی اوقات دندان‌های شیری کودکان نیز نیاز به ارتودنسی پیدا‌ ‌می‌کند و باید حتما به‌ دندان‌پزشک کودکان مراجعه شود تا فرایند ارتودنسی را انجام دهد.

چرا مراقبت از دندان‌های کودک در سنین پایین حائز اهمیت است؟

سالم بودن و رویش صحیح دندان‌های  شیری نقش مهمی در جوانه زدن دندان‌های دائمی دارد. ازاین‌رو نیاز است که از همان بدو کودکی به دندان‌های کودک خود بیشتر توجه کنیم تا در آینده کمتر با مشکلاتی مانند کج و نامرتب بودن دندان آن‌ها و یا پوسیدگی آن‌ها مواجه شویم. همانطور که اطلاع دارید هزینه‌های‌ دندان‌پزشکی خیلی سنگین است اما با پیشگیری به موقع ‌‌می‌توان از پرداخت این هزینه‌های بالا جلوگیری نمود و کودکان نیز درد و آزار کمتری را متحمل‌ ‌می‌شوند.

چرا‌ دندان‌پزشک اطفال باید آرامش خاطر در کودکان ایجاد کند؟

رفتار‌ دندان‌پزشک متخصص کودک بسیار حائز اهمیت است و باید سعی کند به نحوی با کودک تعامل داشته باشد که موجب امنیت خاطر او گردد. به عبارتی باید برخوردی گرم و صمیمی داشته باشد تا از میزان اضطراب و تشویش کودک کاسته شود. علاوه بر این نحوه برخورد سایر پرسنل کلینیک نیز اهمیت دارد، به‌طوری‌که کودک از همان بدو ورود باید احساس آرامش خاصی داشته باشد. 

یک‌ دندان‌پزشک کودکان مجرب وقت کافی به معاینه، درمان و ارائه مشاوره‌های لازم به بیمار خود اختصاص ‌‌می‌دهد تا بتواند به خوبی با او ارتباط برقرار کند. گاهی اوقات برخی از کودکان در نخستین مراجعه خود به‌‌ دندان‌پزشکی به خاطر ترس و استرسی که دارند دارای رفتارهای پرخاشگرانه‌ای هستند و گریه‌ ‌می‌کنند. اما مسئله‌ای که اهمیت دارد این است که‌ دندان‌پزشک بتواند با یک رفتار مناسب آرامش را به کودک باز گرداند. به همین دلیل‌ دندان‌پزشکان اطفال در مورد برخورد و تعامل با کودکان آموزش‌های مختلفی را ‌‌می‌بینند.

محیط کلینیک‌‌ دندان‌پزشکی کودکان باید چه شرایطی داشته باشد؟

اولین بار که کودک‌ ‌می‌خواهد برای انجام معاینات لازم به مطب‌‌ دندان‌پزشکی مراجعه کند بسیار حائز اهمیت است. در واقع فضایی که کودک وارد آن ‌‌می‌شود نباید موجب ایجاد ترس و تشویق در او گردد. ازاین‌رو نیاز است که محیط کلینیک‌‌ دندان‌پزشکی کودکان متناسب با روحیات آن‌ها طراحی شده باشد. به عنوان مثال در تزئین دکوراسیون داخلی آن از رنگ‌های  شاد استفاده شده باشد و به نحوی باشد که مورد توجه کودکان قرار گیرد. بهتر است که در این محیط امکانات بازی و سرگرمی نیز برای کودک فراهم گردد. در واقع باید شرایطی بر کلینیک حکم فرما باشد که کودک مشتاقانه منتظر جلسات بعدی درمان خود و حضور در کلینیک باشد.

از دیگر مواردی که در کلینیک‌‌ دندان‌پزشکی باید به آن توجه نمود نورپردازی مناسب است. زیرا کم بودن نور موجب ایجاد دلهره در کودک و زیاد بودن آن موجب افزایش اضطرابش خواهد شد. رنگ‌هایی که در فضای کلینیک استفاده ‌‌می‌شوند نیز ‌‌می‌توانند به نوبه خود کودک را تحت تاثیر قرار دهند. بهتر است که از رنگ‌هایی مثل سبز، آبی و زرد که احساس آرامش بیشتری را در فرد ایجاد ‌‌می‌کنند استفاده شود و از رنگ‌های تند و قرمز به دلیل ایجاد احساس ترس و خطر اصلا  گزینه مناسبی برای کلینیک‌‌ دندان‌پزشکی کودکان نیستند. 

همچنین وجود تصاویر شخصیت‌های محبوب کارتونی نقاشی به روی دیوارها نیز‌‌ می‌تواند ایده خوبی باشد. در واقع کودکان به دلیل شناخت و آشنایی که با این شخصیت‌ها دارند احساس راحتی بیشتری خواهند داشت. با وجود چنین شرایطی کودک احساس آرامش و امنیت بیشتری خواهد داشت و‌ دندان‌پزشک معاینات لازم و عمل‌های جراحی را ‌‌می‌تواند راحت‌تر انجام دهد.

نقش و اهمیت خانواده در آمادگی کودک برای نخستین معاینه‌‌ دندان‌پزشکی

والدین باید سعی کنند برای درمان کودک خود بهترین‌ دندان‌پزشک اطفال را انتخاب نمایند. فردی که به کار خود علاقمند باشد و بتواند با رفتارهای غیر قابل انتظار کودکان به خوبی و صبورانه برخورد کند. بنابراین انتخاب و پیدا کردن یک کلینیک‌‌ دندان‌پزشکی که بر اساس استانداردهای لازم طراحی و ایجاد شده باشد و محیطی مناسب برای کودکان داشته باشد اولین اقدامی است که والدین باید انجام دهند. 

گام بعدی آماده سازی کودک توسط والدین پیش از مراجعه به کلینیک است. در واقع آن‌ها باید دید مثبتی را در فرزند خود برای مراجعه به کلینیک ایجاد کنند. والدین نباید هنگام صحبت کردن در مورد کلینیک از کلماتی که دارای بار منفی هستند و موجب ایجاد ترس در کودک‌ ‌می‌شوند استفاده کنند. همچنین نباید خاطرات تلخی که خود از مراجعه به‌‌ دندان‌پزشکی دارند را مرور کنند و بیان نمایند. با ایجاد یک ذهنیت مناسب در مورد‌‌ دندان‌پزشکی ‌‌می‌توان تا حدودی کودک را برای حضور در این مکان آماده ساخت. همچنین سعی کنید نکات زیر را رعایت نمایید.

  • پیش از مراجعه به کلینیک مطمئن شوید که فرزندتان به اندازه کافی استراحت داشته است، زیرا نباید حین انجام اعمال‌‌ دندان‌پزشکی احساس خستگی داشته باشد. هرگز برای راضی کردن کودک خود برای مراجعه به کلینیک‌‌ دندان‌پزشکی رشوه ندهید. البته بهتر است که به عنوان جایزه هدیه‌ای برای او تهیه کنید. 
  • توجه داشته باشید که اگر کودکتان به بیماری خاصی مانند بیماری قلبی، آسم، صرع، عقب ماندگی ذهنی و دیابت مبتلا است حتما آن را به‌ دندان‌پزشک اطلاع دهید. زیرا ممکن است در پروسه درمانی کودک اختلالی به وجود آید.‌ دندان‌پزشک و دستیاران مطب با اطلاع از این موضوع‌‌ می‌توانند آمادگی‌های لازم را از پیش برای مقابله با شرایط پیدا کنند. علاوه بر این نیاز است که به‌ دندان‌پزشک کودک خود اطلاع دهید که فرزندانتان از چه داروهایی در طول روز استفاده ‌‌می‌کند. 

بهترین سن جهت مراجعه کودک به‌ دندان‌پزشک

سن فرزند در مراجعه به‌‌ دندان‌پزشکی بسیار حائز اهمیت است. همانطور که ‌‌می‌دانید دندان‌های شیری معمولا از ۴ الی ۱۸ ماهگی ‌‌می‌رویند تا ۲ الی ۳ سالگی سری بیست تایی دندان‌ها کامل‌‌ می‌شود. از نخستین روزی که اولین دندان کودک‌‌ می‌روید والدین موظف هستند که از دندان‌های کودک خود در برابر پوسیدگی محافظت کنند. در همین راستا نیاز است که دندان‌های  کودک مرتب شسته شوند و با دندانپزشک کودکان در ارتباط باشند. 

دندان‌های شیری دندان‌های دائمی محسوب نمی‌شوند و پس از ۶ سالگی شروع به لق شدن و افتادن ‌‌می‌کنند. اما این دندان‌ها نیز همانند دندان‌های دائمی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و در رویش صحیح دندان‌های  دائمی موثراند. درصورتی‌که مراجعه به‌ دندان‌پزشک اطفال به طور مرتب انجام نشود ممکن است که در شیارها و فواصل دندانی پلاک تشکیل شود. همچنین عدم رسیدگی به موقع به مشکلات دندان نیز موجب عفونت و التهاب لثه خواهد شد و‌‌ می‌تواند نتایج جبران‌ناپذیری را برای فرد به دنبال داشته باشد. 

https://drshamsdentist.com/%da%a9%d8%a7%d9%85%d9%be%d9%88%d8%b2%db%8c%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d8%b4%d8%aa/

تفاوت‌های‌ دندان‌پزشک عمومی با‌ دندان‌پزشک کودکان

به‌طورکلی به‌ دندان‌پزشک عمومی،‌ دندان‌پزشک خانواده نیز ‌‌می‌گویند. این‌ دندان‌پزشکان تخصص خاصی ندارند و فقط خدماتی در زمینه پر کردن دندان، کشیدن، عصب کشی و برخی خدمات زیبایی را ارائه ‌‌می‌دهند. اما تخصصی در مورد ایمپلنت و درمان‌های تخصصی ندازند. ازاین‌رو در حوزه‌‌ دندان‌پزشکی کودکان نیز تخصصی ندارند. بنابراین نیاز است که کودکان تحت نظر یک متخصص‌‌ دندان‌پزشکی اطفال باشند و خدمات مورد نیاز خود را از این متخصصین دریافت کنند.



:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

در قانون ثبت علائم تجاری ایالات متحده آمریکا مصوب 1946 علامت تجاری چنین تعریف شده است : " هرگونه واژه ، علامت ،پلمپ دفاتر  نشان یا ترکیبی از آن ها که به وسیله یک شخص به منظور معرفی و تشخیص کالای او، از جمله کالای منحصر به فرد وی، از کالای تولید یا فروخته شده دیگران و برای هدایت منشاء تولید کالاها به کار می رود".
به عبارت دیگر، علامت تجاری یا برند عبارت است از یک نام ، عبارت ، اصطلاح ، نشانه ، علامت ، نماد ، طرح یا ترکیبی از آنها که هدف آن معرفی کالا یا خدمتی است که یک فروشنده یا گروهی از فروشندگان عرضه می کنند و بدین وسیله آنها را از محصولات شرکت های رقیب متمایز  می نمایند.

یکی از حوزه های مورد علاقه مدیران برند، ایجاد راه های میانبر در ذهن مصرف کننده برای معنا دادن و همچنین به خاطر سپردن آن نام تجاری می باشد. شعارهای تبلیغاتی ، فرصتی بی نظیر جهت ماندگار کردن نام تجاری را فراهم می آورند.
ساختن شعار، یعنی گردآوری چند واژه که می تواند به صورت یک جمله یا یک عبارت و با هدف جذب مشتری به کار گرفته شود. امروزه شعار را می توان مانند علامت تجاری به ثبت رسانید.
گاه در جریان مبارزات تبلیغاتی وسیع یا هنگامی که طی سالیان بسیار، از یک شعار استفاده می شود، جمله یا عبارت مزبور به تنهایی در ذهن مردم کالا یا خدمات بنگاه را تداعی می کند.
شعارهایی مانندciti"   هرگز به خواب نمی رود "؛ " این نوشابه واقعی است " یا " زندگی نیازمند visa است " نمونه هایی خوب از شیوه ای است که به نقش تاثیرگذار و قدرتمند شعارها در بازاریابی و معرفی خدمات و کالا اشاره دارد .درواقع، شعارها ابزاری ثمربخش برای شناساندن موسسه یا کالا در مقابل مردم هستند که عمدتاَ همراه با علامت اصلی تجاری و صنعتی موسسه به کار گرفته می شوند.
تفکر اساسی ای که در پشت شعارهای تبلیغاتی قرار دارد، یک استراتژی موضع یابی است که نشان دهنده ارزش های احساسی نام تجاری در زندگی می باشد. بدون داشتن چشم انداز و شعار مشخص یک نام تجاری در معرض خطر خارج شدن از مسیر خود قرار خواهد گرفت و زمانی که با یک تهدید غیرمنتظره مواجه می گردد به اتخاذ راه حل های کوتاه مدت توسط مدیران خواهد انجامید که این امر می تواند جهت حرکت آن نام تجاری را تغییر دهد. یک شعار و چشم انداز مناسب برای نام تجاری در مدیران کارکنان و مصرف کنندگان انگیزه حرکت به سمت اهداف بزرگ تری را فراهم خواهد نمود. شعار شرکت نایک (Nike) با این محتوا که شما نقره را نمی برید، شما طلا را از دست می دهید ؛ نمونه ای خوب از شیوه ای است که یک شعار برای نام تجاری باعث تشویق رفتارهای بخصوصی می گردد.
شعار تبلیغاتی می تواند در چهارچوب " حق مولف " تحت حمایت قرار گیرد به شرطی که اصالت داشته ، با هدف رقابت نامشروع به کار گرفته نشود.

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/


لذا شعار را می توان همانند علامت تجاری حمایت و ثبت کرد و انحصار در به کار بردن آن را به مولف بخشید. برای به کارگیری یک شعار در کشورهای خارجی، لازم است ترجمه به زبان غیربومی، به خوبی صورت گیرد، به علاوه در کشور یاد شده نیز ثبت شود، اما این امکان نیز وجود دارد که ترجمه یادشده، تاثیری که شعار مزبور در کشور اصلی دارد را ، نداشته باشد. با این توضیح که شعار در زبان اصلی می تواند وزن داشته، یا زاییده بازی با کلمات یا یادآور گوشه ای از " حافظه جمعی " جامعه باشد که در عبارت ترجمه شده، این ابعاد معمولاَ نمی تواند منعکس شود.



:: بازدید از این مطلب : 96
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

برای تشکیل شرکت که معمولاَ مبتنی بر تهیه و تدوین شرکتنامه است شرایط و ضوابطی چند باید مورد توجه قرار گیرد تا علاوه بر تحقق موارد قانونی، جهت و اهداف راه اندازی شرکت نیز تبیین شود .ثبت شرکت بنابراین متقاضیان تشکیل شرکت می بایست آن ها را مورد مداقه قرار دهند.
از اقدامات اولیه برای راه اندازی و تاسیس شرکت تصمیم گیری برای تعیین موضوع شرکت می باشد. تعیین موضوع فعالیت شرکت بسته به نظر شرکاء است و حدود عملیات شرکت را تعیین می کنند.
موضوع فعالیت هر شرکت که در بند ۲ اساسنامه آن قید می گردد، نشان دهنده هویت و اهدافی است که آن شرکت برای آن منظور تشکیل شده است. شخص حقوقی فقط درباره موضوعاتی می تواند عمل کند که در موضوع شرکت تصریح شده باشد . به این جهت اصولاَ کلیه شرکت ها موضوع شرکت را وسیع تعریف می کنند تا بتوانند کلیه اموری را که لازم باشد انجام دهند
تاکید اساسنامه نسبت به تعیین موضوع شرکت در جهت شفافیت و تبیین وظایف، اختیارات و تکالیف مسئولین شرکت تفسیر می شود. بر این اساس هیات مدیره و مدیران اجرایی شرکت نمی توانند سرمایه شرکت را در فعالیت های غیر موضوعه به کار گیرند.
انواع شرکت های تجاری از جهت موضوع و نوع فعالیت شرکت به دو دسته تقسیم می شوند :
1. شرکت های شکلاَ تجاری
شرکت هایی هستند که صرف نظر از نوع فعالیت آن ها به صرف این که در قالب معین شده در قانون تجارت تشکیل شوند تجاری تلقی می شوند حال چه موضوع آن ها تجاری باشد چه نباشد مانند شرکت سهامی که شکلاَ تجاری محسوب می شوند. اگر چه دارای فعالیت تجاری نباشند.
2. شرکت های موضوعاَ تجاری
شرکت هایی هستند که برای تجاری تلقی شدن نیاز به انجام امور تجاری دارند یعنی موضوع شرکت باید تجاری باشد تا تجاری محسوب گردد والا تجاری نمی باشد. برای مثال شرکت های تعاونی مسکن که با فرض غیرتجاری بودن تشکیل می شوند تا نیاز اعضا را در دارا شدن مسکن رفع نمایند ممکن است با ساخت و ساز بسیار و مازاد بر نیاز اعضا واحدهای مسکونی را به غیر اعضا در معرض فروش بگذارند که این اقدام معامله تجاری محسوب می گردد زیرا با خرید زمین و ایجتد تغییرات و دخل و تصرف در آن مصداق بند 1 ماده 2 قانون تجارت می باشد چرا که از ماموریت اصلی خود که رفع نیاز مسکن اعضا می باشد خارج گردیده است.
در رابطه با انتخاب موضوع شرکت توجه به نکات ذیل حائز اهمیت است :

  • معین بودن موضوع شرکت

معین و مشخص بودن موضوع معامله یا قرارداد از شرایط لازم جهت اثبات صحت معامله است. بنابراین عقد قرارداد برای موضوعات نامشخص و مبهم، مبطل است.

  • قانونی بودن موضوع و هدف قرارداد

موضوع و هدف قرارداد باید مشروع و قانونی باشد. بنابراین از نظر قانون نمی توان برای یک امر غیرقانونی یا نامشروع قرارداد وضع نمود.
آنچه در موضوع فعالیت شرکت، ( بند 2 اساسنامه ) اهمیت دارد ، فعالیت واقعی شرکت ملاک صحت یا بطلان آن است؛ مانند موردی که شرکت برای انجام دادن فعالیتی منعقد می شود که اخلاق حسنه آن را منع نمی کند ( تولید آب انگور ) ، ولی در عمل به فعالیتی مبادرت می کند که غیرمشروع است ( ساختن مشروبات الکلی) و یا زمانی که فعالیتی در انحصار دولت است و شرکای شرکتی، موضوع آن را همین فعالیت قرار می دهند. ( استخراج نفت و امثال آن ).
از برخی از فعالیت هایی که به موجب تصریح در قوانین جاری کشور توسط اشخاص منع شده اند ،می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
ترویج و آموزش علوم غیر اسلامی و غیر دینی ؛ خرید و فروش اشیاء عتیقه و میراث فرهنگی و هنری ؛ ممنوعیت به کارگیری تجهیزات ماهواره ای ؛  ممنوعیت خرید و فروش و نگهداری مواد مخدر ؛  ساخت و نگهداری سلاح و مهمات جنگی ؛ ساخت، خرید، فروش و حمل مشروبات الکلی

  • موضوعات نیازمند به اخذ مجوز

تعدادی از موضوعات فعالیت بدون نیاز به اخذ مجوز قابلیت ثبت نزد مرجع ثبت شرکت ها را دارند . چنانچه موضوع تعیین شده مستلزم موافقت مراجع خاصی باشد، لازم است که قبل از اقدام به ثبت ، مجوزهای لازم اخذ گردد.این موضوعات شامل 23 مورد کلی می باشند که هریک از این 23 مورد خود شامل چند موضوع مرتبط به هم می باشد. تعدادی از موضوعات فعالیت نیز بدون نیاز به اخذ مجوز قابلیت ثبت نزد مرجع ثبت شرکت ها را دارند. 

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

لازم به ذکر است تغییر موضوع شرکت، در صلاحیت مجمع عمومی صاحبان سهام است که متعاقب تصویب و اعلام مراتب به اداره ثبت شرکت ها و آگهی جهت اطلاع عموم انجام می شود.



:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

 شمارش کپک به روش هاوارد

کنترل کیفیت در مواد غذایی که صنعتی تولید شده اند، بسیار مهم است. خرید کوره ازمایشگاهی انواع مواد غذایی پیش از خروج از کارخانه باید از نظر شیمیایی و میکروبی با استفاده از تجهیزات تخصصی آزمایشگاه های صنایع غذایی مطابق استانداردها مورد آزمایش قرار گیرند. یکی از آزمایش های بسیار مهم میکروبی در صنایع غذایی شمارش کپک و مخمر است. آزمون هاوارد یا Howard Mold Count Test (HMC) متد ویژه ای برای اندازه گیری کلنی های کپک در رب گوجه فرنگی است که در تمام آزمایشگاه های کارخانه های تولید رب و آزمایشگاه های همکار انجام می شود. تجهیزات مورد نیاز برای اجام تست هاوارد و روش آزمون موضوع اصلی بحث این مقاله است.

آزمون هاوارد رب گوجه فرنگی

رب یا پوره گوجه فرنگی یه فراورده غذایی پرمصرف در سراسر دنیا با انواع سلیقه های غذایی است. این چاشنی غذایی محیطی بسیار مناسب برای رشد میکروارگانیسم ها به حساب می آید. گروهی از کپک ها و مخمرها از رب به عنوان بستر رشد و ماده غذایی خود استفاده می کند. همچنین برخی از این میکروارگانیسم ها در اثر مصرف مواد غذایی رب گوجه فرنگی و تخمیر آن، محصولات جانبی مانند برخی الکل ها و سمومی را تولید می کنند که برای بدن انسان خطرآفرین است و باث ایجاد مسمومیت های غذایی می شوند.

 

آزمون شمارش کپک هاوارد یک روش کمی است. این روش برای تعیین غلظت کپک در یک نمونه غذایی انجام می شود. ریسه های کپک با این روش در رب گوجه فرنگی قابل مشاهده و اندازه گیری است. بنابراین با استفاده از نتایج آزمون هاوارد اطلاعات ارزشمندی در مورد کیفیت میکروبیولوژیکی  رب به دست می آید. برای اطمینان از تازگی و ماندگاری رب گوجه فرنگی، انجام تست شمارش کپک هاوارد (HMC) ضروری است.

تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز انجام آزمون هاوارد برای رب و سس کوجه فرنگی

همان طور که گفتیم آزمون هاوارد شامل شمارش ریسه های کپک در فرآورده های گوجه فرنگی مانند رب ، پوره و سس گوجه فرنگی است. تجهیزات مورد نیاز برای انجام این تست بسیار ساده اند و در همه آزمایشگاه های کنترل کیفیت صنایع غذایی باید وجود داشته باشند. لیست این تجهیزات و دستگاه ها را در ادامه مشاهده می کنید.

  • هود میکروبی
  • سانتریفیوژ
  • میکروسکوپ (با عدسی چشمی و شیئی با بزرگنمایی حداقل 10×)
  • رفراکتومتر
  • لام و لامل هاوارد (Howard Cell)
  • دیونایزر آزمایشگاهی
  • همزن مغناطیسی
  • شیکر آزمایشگاهی
  • میکروپیپت
  • ترمومتر آزمایشگاهی

روش آماده سازی نمونه رب گوجه فرنگی برای تست هاوارد

مطابق استاندارد ملی به شماره 3767 برای آماده سازی نمونه رب گوجه فرنگی جهت آزمون هاوارد مراحل زیر را باید انجام دهید.

  • بشر و ظرفی که در آزمایش به آن ها نیاز دارید قبلا با استفاده از اتوکلاو ضدعفونی کنید تا در آزمایش خطا ایجاد نشود.
  • در یک بشر مقدار مشخصی از رب گوجه فرنگی را بریزید.
  • با استفاده از آب مقطر آزمایشگاهی نمونه را رقیق کنید.
  • برای یکنواخت شدن نمونه رقیق شده از شیکر آزمایشگاهی یا همزن مغناطیسی استفاده کنید.
  • نمونه باید تا جایی رقیق شود که در دمای 20 درجه سانتی گراد ضریب شکست 1.3448 تا 1.3454 و در دمای 25 درجه سانتی گراد 1.3442 تا 1.3448 را نشان دهد.
  • برای اندازه گیری غلظت با ضریب شکست حتما از رفراکتومتر کالیبره شده استفاده کنید.

دستورالعمل آزمون هاورد رب گوجه فرنگی

  • لام و لامل هاوارد را کاملا تمیز و ضدعفونی کنید.
  • یک قطره از نمونه رقیق و آمده شده مرحله قبل را روی لام هاوراد قرار دهید. (می توانید از میکروپیپت، همزن شیشه ای، اسپاتول، پیپت پاستور و … استفاده کنید.)
  • نمونه روی لام را تا جایی که ممکن از است به صورت یکنواخت پخش کنید.
  • لامل را روی نمونه قرار دهید. هیچ حباب هوایی نباید دیده شود. توزیع نمونه باید یکسان و تا لبه لام باشد.
  • چنانچه نمونه بطور يكنواخت پخش نشده يا بيش از مقدار لازم بوده و روي سطوح جانبي لام كشيده شود و يا حلقه‏هاي نيوتن ظاهر نگردند، لام و لامل را شسته، مجددا كار را تكرار نماييد.
  • لام آماده را زیر میکروسکوپ قرار دهید و تنظیمات لازم را با استفاده از پیچ های تنظیم انجام دهید.
  • باید 25 میدان مجزا با قطر 1.382 داشته باشید.
  • هر 25 میدان را از نظر وجود ریسه های کپک بررسی کنید. میدان مثبت نشان دهنده وجود حداکثر 3 ريسه و يا يك ريسه همراه با شاخه‏هاي فرعي آن بيش از يك ششم قطر ميدان ديد باشد.
  • سپس آزمون را با همین روش تکرار کنید.
  • https://hakimazma.com/%d8%b3%da%a9%d9%88%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/

  • اگر در تکرار آزمون اختلاف تعداد میدان های مثبت بیش از 3 تا باشد، از همین نمونه مجداد آزمون را تکرار کنید.
  • پس از پایان درصد ریسه های کپک را محاسبه کنید. برای این کار تعداد میدان های مثبت را به تعداد کل میدان های بررسی شده تقسیم کنید. عدد به دست آمده را در صد ضرب نمایید. عدد به دست آماده را با استانداردهای ملی مقایسه کنید.


:: بازدید از این مطلب : 110
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

تغییر به معنای دگرگون کردن است.گرفتن کارت بازرگانی فوری  اشخاص حقوقی ممکن است پس از پایان یافتن فرآیند ثبت ، نیاز به تغییر و تحولاتی داشته باشند. این تغییرات شامل :
تغییر نام ، الحاق به موضوع ، تغییر موضوع ، تغییر آدرس، نقل و انتقال سهام ، افزایش سرمایه ، کاهش سرمایه، ورود شریک ، خروج شریک ، تعیین سمت ها ، تغییر حق امضاء ، تعیین اعضای هیات مدیره و ... می باشد.
تغییرات شرکت تعاونی، می بایست به تایید وزارت تعاون برسد. درواقع، در تغییرات شرکت تعاونی، می بایست اداره ثبت و تعاون با هم هماهمگ بوده و تغییرات طبق ضوابط این دو مجموعه انجام شود.

  • مرجع اتخاذ تصمیم و نظارت در امور شرکت های تعاونی

مجمع عمومی بالاترین مرجع اتخاذ تصمیم و نظارت در امور شرکت های تعاونی است و به دو صورت تشکیل می شود :
1-  مجمع عمومی عادی ؛
2-  مجمع عمومی فوق العاده .
مجمع عمومی محل ابراز اراده جمعی اعضاست ، لیکن این ابراز اراده باید با مراعات قانون ، اساسنامه شرکت تعاونی و آیین نامه و دستورالعمل های مصوب وزارت تعاون توام باشد. چون در تصمیم گیری های جمعی معمولاَ دستیابی به اتفاق آرا مشکل است ، تصمیم گیری در جلسات مجمع عمومی ، به اکثریت آرا اتخاذ می شود. تصمیمات مجمع عمومی نه تنها برای اعضایی که در آن حضور نداشته اند ملاک و متبع است ، بلکه برای اعضایی که در جلسه اصالتاَ یا وکالتاَ حضور داشته ولی رای موافق نداده اند نیز معتبر و لازم الاتباع خواهد بود. در غیراین صورت اجرای تصمیمات مجمع و در نتیجه اداره شرکت تعاونی دچار مشکل و حتی غیرممکن خواهد شد.
ابراز اراده اعضا باید جمعی باشد و فقط در جلسات مجمع به منصه ظهور برسد، در خارج از آن ، اراده اعضا ، اعم از اینکه به صورت فردی یا جمعی ابراز گردد ، نمی تواند ملاک باشد. بنابراین عضو شرکت تعاونی فقط از طریق حضور در مجمع عمومی است که می تواند در اداره امور شرکت و تصمیم گیری های راجع به آن اعمال اراده کند.
چنان که گفتیم ، مجمع عمومی بالاترین مرجع اتخاذ تصمیم در شرکت تعاونی است ، ولی هیات مدیره نیز می تواند برای اداره امور شرکت تعاونی تصمیماتی اتخاذ کند. تفاوتی که بین آن ها وجود دارد این است که تصمیمات مجمع عمومی با حضور اعضا و رای خود آن ها گرفته می شود ، ولی هیئت مدیره منتخب مجمع عمومی است و به نمایندگی از شرکت تعاونی تصمیم گیری می کند.

  • وظایف و اختیارات مجمع عمومی

همان طور که مذکور افتاد، شرکت تعاونی دارای دو نوع مجمع عمومی است. مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده. مجمع عمومی فوق العاده برای رسیدگی و تصمیم گیری درباره تغییر مواد اساسنامه ، عزل یا قبول استعفای هیئت مدیره ، انحلال شرکت تعاونی یا ادغام آن با شرکت تعاونی بر عهده مجمع عمومی عادی است . به همین علت آن را در برابر مجمع عمومی فوق العاده ، مجمع عمومی عادی نامیده اند ؛ زیرا تصمیم گیری درباره کلیه امور عادی شرکت تعاونی را برعهده دارد.
وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی :
به موجب قانون، وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی به شرح ذیل است :
1. انتخاب هیئت مدیره ، اعم از اعضای اصلی و علی البدل ؛
2. انتخاب بازرس یا بازرسان ، اعم از اصلی و علی البدل ؛
3. رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره ترازنامه و حساب سود و زیان و سایر گزارش های مالی هیئت مدیره پس از قرائت گزارش بازرس یا بازرسان ؛
4. تعیین خط مشی و برنامه شرکت تعاونی و تصویب بودجه جاری و سرمایه گذاری و اعتبارات و وام های درخواستی و سایر عملیات مالی به پیشنهاد هیئت مدیره ؛
5. اتخاذ تصمیم نسبت به افزایش یا کاهش سرمایه ، در حدود قوانین و مقررات ؛
6. اخذ تصمیم نسبت به ذخایر و پرداخت سود و مازاد درآمد و تقسیم آن طبق اساسنامه ؛
7. تصویب مقررات و دستورالعمل های داخلی شرکت تعاونی ؛
8. اتخاذ تصمیم در مورد عضویت شرکت تعاونی در شرکت ها و اتحادیه های تعاونی و اتاق های تعاون و میزان سهام یا حق عضویت سالامه که باید به آن ها پرداخت شود ؛
9. تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی های شرکت ؛
10. انجام سایر وظایفی که قوانین و مقررات بر عهده مجمع عمومی عادی قرار می دهد.
اینک به اختصار به توضیح برخی وظایف و اختیارات مذکور می پردازیم.
از آن جا که مقدار سرمایه شرکت تعاونی در اساسنامه قید می شود، افزایش یا کاهش آن، تغییر در اساسنامه به حساب می آید و تغییر اساسنامه به موجب قانون، در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است ؛ مع هذا قانون این امر را جزو اختیارات مجمع عمومی عادی قرار داده است. باید گفت که حکم قانون در واگذاری اختیار تغییر سرمایه شرکت تعاونی به مجمع عمومی عادی، مخصص حکمی است که قانون به موجب آن اختیار تغییر اساسنامه را به مجمع عمومی فوق العاده داده است. چنین مخصصی را " مخصص منفصل " می نامند.
درباره مواد مذکور در بند 4 وظایف و اختیارات مجمع مربوط به سرمایه گذاری و وام های درخواستی شرکت تعاونی، لازم است گفته شود که هیئت مدیره می تواند برای سرمایه گذاری یا به کارانداختن وجوه مازاد بر نیاز شرکت ، با تصویب مجمع عمومی عادی اقدام به خرید سهام اتحادیه تعاونی مربوط، تودیع به حساب سپرده بانکی و خرید سهام شرکت ها و کارخانجات صنعتی و تولیدی و بازرگانی کند ، هیئت مدیره همچنین می تواند برای انجام برنامه های مصوب و توسعه عملیات و رفع تنگناهای مالی مبادرت به استقراض یا تحصیل اعتبار از بانک ها و موسسات اعتباری، دریافت قرض الحسنه از اشخاص حقیقی و حقوقی کند. انجام هر یک از این امور باید قبلاَ با پیشنهاد هیات مدیره به تصویب مجمع عمومی عادی برسد.
وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده :
مجمع عمومی فوق العاده – همان طور که از اسم آن پیداست – به منظور رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره اموری برگزار می شود که می توان آن ها را نسبت به امور جاری شرکت تعاونی فوق العاده محسوب داشت.
مجمع عمومی فوق العاده به منظور رسیدگی به امور ذیل تشکیل می شود :
1. تغییر مواد اساسنامه شرکت تعاونی در حدود قانون بخش تعاونی و با تایید وزارت تعاون ؛
2. تصمیم گیری در مورد عزل هیئت مدیره ؛
3. تصمیم گیری در مورد قبول استعفای هیئت مدیره ؛
4. تصمیم گیری درباره ادغام شرکت تعاونی با شرکت تعاونی دیگر ؛
5. انحلال شرکت تعاونی ؛
6. رسیدگی و تصمیم گیری درباره گزارش بازرس یا هر یک از بازرسان درباره تخلفات هیئت مدیره و مدیر عامل.
موادی از اساسنامه شرکت تعاونی، مانند بی نام بودن سهام ، منظور کردن ذخایر قانونی و مقدار حداقل یا حداکثر آن ها ، حق رای اعضا و غیره که در خصوص آن ها تصریح قانونی وجود دارد و مقررات راجع به آن ها امری است ، اساساَ قابل تغییر نیستند لذا مجمع عمومی فوق العاده نمی تواند آن ها را تغییر دهد.

https://danasabt.ir/%D9%BE%D9%84%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%B1/


وزارت تعاون نمونه ای از اساسنامه شرکت تعاونی را تهیه کرده است که در بدو تاسیس شرکت در اختیار هیئت موسس گذاشته می شود. مطالبی که جای آن ها در نمونه اساسنامه خالی گذاشته شده است و هیئت موسس آن ها را تکمیل کرده و به همراه سایر مطالب اساسنامه به تصویب " اولین مجمع عمومی عادی " رسانده است ، در مجمع عمومی فوق العاده قابل تغییرند. مجمع عمومی فوق العاده می تواند مطالب و مواردی را که مخالف قانون و آیین نامه ها و دستورالعمل های مربوط نباشد و با اهداف و مقاصد شرکت تعاونی نیز مطابقت داشته باشد به اساسنامه اضافه کند.
در هر حال قانون بخش تعاونی تصریح می کند که تغییر مواد اساسنامه به وسیله مجمع عمومی فوق العاده در حدود قانون مذکور عملی است.



:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

دندان عقل چیست  و در چه سنی بیرون می آید؟

دندان عقل، که به طور علمی ‌به عنوان دندان‌های آسیاب سوم (Third Molars) نیز شناخته می‌شوند،کامپوزیت دندان در رشت  یکی از ۳۲ دندان نهایی در دهان انسان بالغ هستند. این دندان‌ها اغلب در سنین بزرگسالی (معمولاً بین ۱۷ تا ۲۵ سالگی) شروع به رشد می‌کنند و به خاطر موقعیت و مشکلاتی که به وجود می‌آوردند بیشتر شناخته می‌شوند.

دندان‌های عقل به عنوان دندان‌های پایانی در هر قسمت از دهان واقع شده اند. بنابراین هر فرد معمولاً چهار دندان عقل دو عدد در بالا و دو عدد در پایین دارد. دندان‌های عقل زمانی برای خوردن غذاهای خام، در گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفته اند اما امروزه دیگر به آنها نیازی نداریم زیرا غذا‌ها پخته شده اند و ساختار فک انسان ها کوچکتر شده و جایی برای آنها در دهان وجود ندارد. 

عوارض درآمدن دندان عقل

وجود دندان‌ها عقل اغلب به مشکلات و عوارض مختلفی منجر می‌شوند. برخی از عوارض دندان عقل عبارتند از:

  • درد و تورم: یکی از عوارض رایج دندان عقل در زمان رشد آنها در لثه و بافت دهان درد و تورم است. 
  • عفونت: اگر دندان عقل به طور ناقص بیرون آید و بخشی از آن زیر لثه بماند، باعث عفونت‌های لثه یا دهان می‌شود.
  • عدم زیبایی و تراز بودن دندان‌ها: دندان عقل به دلیل کمترین فضا در دهان و یا جایگزینی نامناسب، با دندان‌های دیگر تراز نمی‌شوند و ممکن است به زیبایی دهان آسیب برساند.
  • تاثیر بر دندان‌های مجاور: فشار دندان‌های عقل بر دندان‌های مجاور می‌تواند باعث تغییر جایگاه دندان‌های دیگر شود.
  • کیست‌ها و توده‌های دهانی: در بعضی موارد، دندان عقل ممکن است باعث ایجاد کیست‌ها یا توده‌های دهانی شود که نیاز به درمان دارند.
  • فضای محدود: معمولاً دهان انسان از نظر اندازه برای ۳۲ دندان طراحی نشده و دندان‌های عقل ممکن است به دلیل فضای محدود در دهان به مشکل بخورند.
  • رشد ناقص: دندان‌های عقل ممکن است به صورت نهفته یا نیمه نهفته به سطح دهان بیایند یا به صورت افقی در زیر لثه باقی بمانند، که باعث درد، تورم و عفونت‌های دهانی می‌شوند.

با توجه به مشکلات متداول مرتبط با دندان‌های عقل، در برخی موارد، دندانپزشکان توصیه می‌کنند که این دندان‌ها را بکشید تا از مشکلات بیشتر جلوگیری شود. این عمل جراحی با توجه به شرایط فرد انجام می‌شود و با داروها و تکنیک‌های جراحی تسکین دهنده همراه است. 

بهترین زمان برای کشیدن دندان عقل چه سنی است؟

بهترین زمان برای جراحی و کشیدن دندان عقل در سنین زیر ۲۰ سالگی است. به خصوص زمانی که ریشه دندان عقل هنوز کاملاً تشکیل نشده باشد. در این سنین، دندان عقل به راحتی قابل کشیدن است و خطرات کشیدن آن کمتر است. با بالا رفتن سن، ریشه دندان عقل به تکامل خود ادامه می‌دهد و کاملا سفت می‌شود. در این شرایط کشیدن آن عوارض بیشتری خواهد داشت. 

با گذشت زمان ریشه دندان عقل به مکان‌های غیر مطلوب و غیر قابل انتظار منتقل می‌شود که باعث مشکلاتی مثل تراکم و بی نظمی‌دندان‌ها، عفونت‌ و درد خواهد شد. در این حالت‌ها باید اقدام به جراحی و کشیدن دندان عقل کنید. 

آیا کشیدن دندان عقل ضروری است؟

خیر هیچ ضرورتی ندارد که دندان عقل کشیده شود و این بستگی به موقعیت و وضعیت خاص هر فرد دارد. تصمیم در مورد کشیدن دندان عقل باید توسط دندانپزشک با توجه به اطلاعات کامل از وضعیت فرد و نیازهای او گرفته شود.

در برخی موارد، دندان‌های عقل بدون مشکلی بیرون می آیند و به طور طبیعی در دهان جای می‌گیرند. در این موارد، نیاز به کشیدن آنها نیست و می‌توانند به عنوان دندان‌های اضافی برای خوردن و جلوگیری از جابجایی دندان‌های مجاور کمک کننده باشند.

اما در موارد دیگر، دندان‌های عقل به دلیل مشکلاتی مانند فضای کم در دهان، رشد ناقص، تورم، درد، فشار بر دندان‌های مجاور یا عفونت‌ها، نیاز به خارج شدن دارند. در این موارد، دندانپزشک در مقابل مشکلاتی که دندان عقل ایجاد کرده توصیه به جراحی و کشیدن دندان عقل می‌کند.

مهمترین نکته این است که تصمیم به کشیدن دندان عقل باید توسط دندانپزشک با توجه به وضعیت خاص هر فرد گرفته شود. بنابراین، اگر شما سوالات یا مشکلات مرتبط با دندان عقل دارید، بهترین کار این است که با دندانپزشک خود مشورت کنید تا بهترین تصمیم برای وضعیت شما گرفته شود. 

مراحل کشیدن دندان عقل

زمانی که دندانپزشک تصمیم به خارج کردن دندان عقل می‌گیرد، مراحل زیر را برای کشیدن دندان عقل در پیش می‌گیرد: 

مشاوره و ارزیابی: دندانپزشک ابتدا با بیمار مشاوره کرده و تاریخچه دندانی شما را بررسی می‌کند. سپس با تصاویر رادیوگرافی دقیق‌تر وضعیت دندان عقل را ارزیابی می‌کند.

برنامه‌ریزی جراحی: پس از ارزیابی، دندانپزشک زمان و روش جراحی را در نظر می‌گیرد و بیمار را آماده می‌کند. 

جراحی دندان عقل: در روز جراحی، پزشک با استفاده از بی حسی موضعی، دندان عقل را از جایش بیرون می‌کشد. اگر دندان به صورت کامل بیرون نیامده باشد و نیمه نهفته یا نهفته باشد دندانپزشک بخشی از لثه را باز کرده و سپس دندان عقل را خارج می‌کند.

مراقبت پس از جراحی: پس از اتمام جراحی دندان عقل، دکتر به شما دستوراتی می دهد که باید در منزل رعایت کنید. دارو‌های ضد درد و ضد التهابی که توسط دندانپزشک تجویز می‌شود باید سر ساعت مصرف شوند. همچنین، از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های گرم یا سرد در اولین روزهای پس از جراحی پرهیز کنید.

آشنایی با مراقبت‌های بعد از جراحی دندان عقل

مراقبت‌های بعد از جراحی دندان عقل بسیار مهم هستند تا درمان به خوبی پیش برود و از عوارض ناخواسته جلوگیری شود. در ادامه توصیه‌هایی برای مراقبت بعد از جراحی دندان عقل آورده شده است:

  1. رعایت زمان استراحت: بعد از عمل جراحی دندان عقل، نیاز به استراحت دارید. تا ۲۴ ساعت اولیه پس از جراحی، از فعالیت‌های جسمی‌سنگین، خوردن مواد سفت و تف کردن یا خارج کردن آب دهان پرهیز کنید.
  2. استفاده از یخ: برای کاهش تورم و درد، می‌توانید بسته‌های یخ را روی صورت خود بگذارید. این کار به تخلیه خون کمک کرده و باعث التیام آن می‌شود. 
  3. مصرف داروهای تجویز شده: پزشک داروهای ضد التهاب و درد برای شما تجویز می‌کند. از این داروها به صورت دقیق و مطابق توصیه استفاده کنید.
  4. تغذیه غذا های نرم: در روز‌های اولیه پس از جراحی، بهتر است مواد غذایی نرم و مایعات مثل سوپ و پوره استفاده کنید. از خوردن خوراکی‌های شیرین و چسبنده مانند ماکارونی و مواد سخت مانند آجیل‌ها اجتناب کنید. 
  5. شستشوی دهان: دقیقاً با توجه به توصیه دندانپزشک، دهان خود را پس از هر وعده غذایی با محلول آب کربنات سدیم یا آب نمک بشویید. این کار به پیشگیری از عفونت و خنثی کردن باکتری‌ها کمک می‌کند.
  6. پرهیز از سیگار و الکل: در روز‌های بعد از جراحی، بهتر است از مصرف سیگار و الکل پرهیز کنید، زیرا این مواد می‌توانند مشکلات بیشتری برای محل جراحی ایجاد کنند.
  7. توجه به علائم نادرست: در صورتی که درد، تورم، خونریزی، علائم عفونت یا مشکلات دیگر ناشی از جراحی به شدت افزایش یابند، باید هر چه سریع تر به دندانپزشک خود اطلاع دهید. شاید دچار سوکت خشک شده باشید. 

مراقبت‌های بعد از جراحی دندان عقل باید با دقت و توجه انجام شوند تا به بهترین نتیجه برای سلامتی برسید. پیروی از توصیه‌های دندانپزشک و اطلاعاتی که او به شما می‌دهد، امر بسیار مهمی است.

آیا کشیدن دندان عقل عوارض دارد؟

کشیدن دندان عقل ممکن است عوارض و علایم جانبی داشته باشد، اما این عوارض معمولاً موقت و قابل مدیریت هستند. برخی از عوارض معمولی کشیدن دندان عقل شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. درد و تورم: بعد از عمل جراحی کشیدن دندان عقل، ممکن است درد و تورم در دهان و لثه‌ها رخ دهد. این عوارض معمولاً در چند روز اول پس از کشیدن دندان خود را نشان می‌دهند و با مصرف داروهای تجویز شده و استفاده از کمپرس یخ کاهش می‌یابند.
  2. خونریزی: خونریزی خفیفی ممکن است در اثر جراحی دندان عقل رخ دهد. این خونریزی معمولاً تا چند روز ادامه دارد و با فشار ملایم و استفاده از گاز پس از شستشوی دهان کاهش می‌یابد.
  3. عفونت: عفونت پس از جراحی دندان عقل ممکن است اتفاق بیافتد. دندان‌پزشک معمولاً آنتی‌بیوتیک‌های مناسب را تجویز می‌کند تا از این عارضه جلوگیری کند. اگر علائم عفونتی مانند تورم شدید، تب و درد شدید داشتید، باید به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
  4. آسیب به عصب‌ها: در موارد نادر، جراحی دندان عقل ممکن است به عصب‌های حسی و حرکتی در نزدیکی دندان عقل صدمه بزند. این مشکل بعد از چند روز تا چند ماه خود به خود از بین می‌رود. اما گاهی نیاز به درمان نیز خواهید داشت.
  5. تغییر در دندان‌های مجاور: در برخی موارد، کشیدن دندان عقل ممکن است به تغییر شکل دندان‌های مجاور منجر شود. این تغییرات معمولاً توسط دندانپزشک تشخیص داده می‌شود.

در کل، عوارض کشیدن دندان عقل عمدتاً موقت و قابل مدیریت هستند و با رعایت توصیه‌های دندانپزشک و بهداشت دهانی مناسب، این عوارض بهبود می‌یابند. همچنین، مهم است که به دندان‌پزشک خود در مورد هرگونه تغییر در علائم و عوارض پس از جراحی اطلاع دهید تا او بتواند شما را راهنمایی کند و در صورت لزوم درمان اضافی انجام دهد.

دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته چیست؟

دندان عقل نهفته (یا نیمه نهفته) دندانی است که به طور نرمال در دهان انسانها به طور کامل نمی‌روید و تا حدی در بافت لثه نهفته می‌شود. این دندان معمولاً در انتهای دندان‌های مولر پایین و بالا قرار می‌گیرند.

علت نهفته یا نیمه نهفته شدن دندان عقل چیست؟

  1. فضای محدود در دهان: اندازه‌ دهان انسانها به مرور زمان کوچک‌تر شده است و این ممکن است باعث نیمه نهفتگی یا نهفتگی دندان عقل شود.
  2. تراکم دندان‌ها: در برخی افراد، دندان‌های موجود در دهان به گونه‌ای تراکم دارند که جای کافی برای رشد دندان عقل وجود ندارد.
  3. جهش ژنتیکی: برخی از افراد دارای ژن‌هایی هستند که باعث نهفتگی دندان عقل در بافت لثه می‌شوند.

علائم وجود دندان نهفته یا نیمه نهفته چیست؟

نهفتگی دندان عقل ممکن است با درد و تورم در منطقه فک و دهان همراه باشد. در برخی موارد، دندان عقل نهفته می‌تواند باعث ایجاد عفونت‌های دهان و لثه شود که درد و تورم ایجاد شده و نیاز به درمان پیدا می‌کنند. اگر احساس فشار در دندان های خود دارید شاید نشانه وجود دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته باشد. اگر سریع درمان نشوید ممکن است به ارتودنسی احتیاج پیدا کنید. 

درمان دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته چیست؟

در مواردی که دندان عقل نهفته به مشکلاتی مثل درد، عفونت یا تراکم دندان‌ها می‌انجامد، ممکن است دندانپزشک دندان عقل را بکشد. این عملیات با توجه به موقعیت و وضعیت دندان، با استفاده از مواد مخصوص و تحت تاثیر بی حسی انجام می‌شود.

انواع دندان عقل کدامند؟

دندان عقل، از آخرین دندان‌هایی است که در دهان انسان‌ها معمولاً در سنین نوجوانی یا جوانی رشد می‌کند. دندان عقل ممکن است سه نوع رویش داشته باشد. انواع دندان عقل شامل دندان عقل کاملا روییده، دندان عقل نهفته و دندان عقل نیمه نهفته است. هر یک از این انواع وضعیت‌ها و مشکلات مختلفی را برای فرد ایجاد می‌کنند.

دندان عقل کاملا روییده

دندان عقل کامل، وضعیتی است که در آن دندان عقل به صورت طبیعی و با فضای کافی در فک رشد می‌کند و هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند. این دندان‌ها در بعضی از افراد کاملاً سالم و بدون مشکل هستند، در حالی که در دیگران ممکن است به دلیل فشاری که به دندان‌های دیگر وارد می‌کنند یا به علت وضعیت زائد بودن، توصیه به خارج کردن آن‌ها شود.

دندان عقل نهفته و دندان عقل نیمه نهفته

دندان عقل نهفته و دندان عقل نیمه نهفته زمانی که دندان در فک باقی می‌ماند و از لثه نمی‌تواند خارج شود، به وجود می‌آیند. دندان عقل نهفته کاملاً در لثه پنهان می‌شود و به دلیل محدودیت در فضا یا تراکم دندان‌ها، نمی‌تواند به طور طبیعی رشد کند. این موقعیت ممکن است باعث ایجاد کیست و عفونت در لثه شود. به همین دلیل، عکس رادیولوژی برای بررسی وضعیت دندان عقل نهفته و نیمه نهفته گرفته می‌شود. 

در صورتی که دندان عقل به شکل نیمه نهفته یا نهفته در لثه باقی بماند، پیشنهاد می‌شود آن را جراحی کرده تا از فشار یا عفونت به دندان‌های دیگر و فک جلوگیری شود. فرایند کشیدن دندان عقل در این وضعیت‌ها می‌تواند به بهبود سلامت دهان و جلوگیری از عوارض جدی کمک کند.



:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 اسفند 1402 | نظرات ()