نوشته شده توسط : noor

شرکت تضامنی، شرکتی است که در تحت اسم مخصوص برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود . مراحل ثبت لوگو  اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض شرکت کافی نباشد، هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است. هر قراری که بین شرکا برخلاف این ترتیب داده شده باشد، در مقابل اشخاص ثالث، کان لم یکن خواهد بود. ( ماده 116 قانون تجارت )
شرکت تضامنی از لحاظ استحکام و اعتبار در راس تمام شرکت ها قرار دارد و خانوادگی بوده و بین خویشاوندان نزدیک تشکیل می شود. و معمولاَ هنگامی تاسیس می شود که صاحب تجارتخانه ای فوت نموده و ورثه او برای جلوگیری از انحلال تجارتخانه و به منظور ادامه کار آن ، شرکت تضامنی تشکیل می دهند. در اسم شرکت تضامنی باید عبارت " شرکت تضامنی" و لااقل نام یک نفر از شرکاء ذکر شود.
همان طور که در مقالات قبلی توضیح داده شد، شرکت های تضامنی و نسبی بر اساس میزان مسئولیت شرکاء، از انواع شرکت های تجاری شخصی می باشند . در شرکت های شخصی، مسئولیت شرکاء نامحدود است و در نتیجه تعهدات مالی شرکت به همه دارایی و اموال شرکاء سرایت می نماید.
در شرکت های تضامنی، همانند دیگر شرکت های تجاری برای فعالیت و اداره شرکت نیاز به سازمان و تشکیلاتی است که تابع احکام و مقررات متفاوتی است که این احکام، نیازمند بررسی است. در ذیل به این مهم می پردازیم.

  • اداره شرکت تضامنی

ماده 120 قانون تجارت اداره شرکت را منوط به انتخاب لااقل یک نفر نموده است و مقرر می دارد :
" در شرکت تضامنی شرکاء باید لااقل یک نفر از میان خود یا از خارج به سمت مدیر عاملی معین نمایند ".
در قانون ایران انتخاب مدیر در شرکت های تضامنی آن چنان دارای اهمیت است که عدم تعیین مدیر اعم از این که از میان شرکاء یاشد یا از خارج از شرکاء به منزله عدم شروع کار شرکت است یعنی حتماَ باید مدیر یا مدیرانی تعیین شوند تا شرکت بتواند مبادرت به اعمال حقوقی نماید.
قانونگذار در مورد شرایط مدیر و مدت مدیریت و موارد عزل و استعفاء مدیر مقرراتی معین نکرده است. بدیهی است در چنین وضعیتی مقررات پیش بینی شده در اساسنامه و شرکت نامه اعمال می شوند و اگر در اسناد مذکور در این باره ارائه طریق نشده باشد توافق کلیه شرکاء برای انتخاب مدیر یا مدیران و حدود اختیارات آنان لازم الاجرا است. بنابراین اداره شرکت با مدیر یا مدیرانی است که توسط شرکاء ضامن انتخاب شده است و اختیارات لازم به آن ها اعطاء گردیده است و مدیران موظف هستند در حدود اختیاراتی که به ایشان محول شده است به امور تجاری بپردازند و اگر در این راستا قصور یا بی مبالاتی نمایند در حدود اختیار داده شده مسئول جبران خساررت خواهند بود و چنانچه معاملاتی خارج از اختیارات خود انجام دهد در مقابل اشخاص ثالث مسئول است.
به هر حال مدیران شرکت نماینده شرکت بوده و به نام و حساب شرکت می توانند معاملاتی نموده و تعهداتی قبول کنند و نمایندگی شرکت را در نزد کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی دارا می باشند ولی از آن جا که با سمت نمایندگی شرکت از شخصیت خود عدول نمی نمایند باید در مواردی که به نام شرکت عمل می کنند سمت خود را تصریح کنند تا بین تعهدات شخصی آنان و تعهدات شرکت اشتباهی حاصل نشود.
مسئولیت مدنی مدیران در مقابل شرکت از مقررات عقد وکالت پیروی می نماید و مسئولیت مدنی مدیر در مقابل شرکاء تابع اصول کلی حقوق مدنی که در باب تسبیب و قانون مسئولیت مدنی پیش بینی شده است می باشد ، بالاخص در مواردی که قلمرو اختیارات مدیران در اساسنامه تعیین شده است.

https://danasabt.ir/2020/12/29/brand-registration-and-the-benefits-of-having-a-brand/


نحوه کناره گیری مدیران از سمت خود نیز تابع مقررات شرکتنامه و یا اساسنامه است. در صورت سکوت شرکتنامه و یا اساسنامه در این خصوص، ناگزیر باید به قواعد و احکام عقد وکالت مراجعه نمود. بنابراین، هر گاه مدیر بخواهد باید بتواند از سمت خود کناره گیرد ، مگر آنکه مدت مدیریت معین و یا مشروط به شرایطی باشد، که در کناره گیری باید مد نظر قرار گیرد. در غیر این صورت مدیران مستعفی ممکن است مسئول خسارات احتمالی که از کناره گیری آن ها بر خلاف خواست شرکت به وجود آمده، شناخته شوند.



:: بازدید از این مطلب : 180
|
امتیاز مطلب : 44
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : دو شنبه 2 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

وظیفه دعوت مجمع عمومی عادی سالانه به عهده هیات مدیره شرکت است و چنانچه هیات مدیره مجمع را در موعد مقرر دعوت نکند بازرس شرکت مکلف است این وظیفه را انجام دهد. دریافت نشان استاندارد گاهی مشاهده می شود در شرکت های سهامی هیات مدیره و بازرسان به تکلیف خود در مورد دعوت مجمع عمومی شرکت در مواعد تعیین شده در قانون اقدام نمی نمایند و سهام داران به دنبال برگزاری مجمع هستند یا سهام دار جدیدی که به واسطه خرید سهام مالک عمده سهام شده و می تواند تعدادی از اعضای هیات مدیره را انتخاب کند درخواست برگزاری مجمع را به طور فوق العاده دارد.

  • تشریفات دعوت مجمع عمومی شرکت سهامی و ثبت دستور جلسه

همان گونه که در مقالات پیش گفته شد ، روزنامه کثیرالانتشار منتخب مجمع صاحبان سهام پل ارتباطی بین شرکت و سهام داران است و در کلیه موارد دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی باید با نشر آگهی در این روزنامه انجام پذیرد.
بعضاَ در اساسنامه شرکت ها علاوه بر نشر آگهی ، ارسال دعوت نامه کتبی با پست سفارشی نیز پیش بینی شده که در این صورت هر دو روش دعوت باید اجرا شود و اسناد و مدارک آن یعنی اصل آگهی دعوت منتشره در روزنامه کثیرالانتشار، اصل قبض پست سفارشی و فتوکپی دعوت نامه ارسالی برای سهام داران به اداره ثبت شرکت ها ارائه می شود. فاصله بین نشر آگهی و برگزاری مجمع حداقل ده روز و حداکثر چهل روز خواهد بود که در اساسنامه شرکت می توان حداقل فاصله نشر آگهی تا تاریخ برگزاری مجمع را افزایش داد.
باید توجه داشت با عنایت به عبارت " فاصله " در ماده 98 " لایحه " در واقع باید مهلت یازده روزه ای را از تاریخ نشر تا روز مجمع در نظر گرفت و چنانچه طبق اساسنامه ارسال دعوت نامه کتبی از طریق پست سفارشی نیز الزامی باشد رعایت فاصله فوق از تاریخ تحویل مدارک به پست تا روز برگزاری جلسه مجمع عممومی نیز ضرورت دارد.
به نظر می رسد پیش بینی ضرورت ارسال دعوت نامه با پست سفارشی در اساسنامه شرکت ها که باعث پیچیده شدن تشریفات دعوت می شود مقرون به مصلحت نباشد مگر در حالاتی که وجود وضعیت خاص آن را ایجاب کند.
در آگهی دعوت نوع مجمع عمومی ( اعم از عادی، فوق العاده و یا عادی به طور فوق العاده ) ، تاریخ و محل تشکیل جلسه با قید روز و ساعت و نشانی کامل باید قید شود. دستور جلسه چنانچه مشتمل بر اموری باشد که نیازمند ثبت و ضبط در مرجع ثبت شرکت هاست، باید به طور کامل ذکر شود و مواردی مانند تعیین حق الزحمه بازرس، حق حضور و پاداش هیات مدیره و تنفیذ معاملات ماده 129 " لایحه " که نیازی به ثبت و آگهی آن ها نیست تحت عنوان " سایر موارد " در دستور جلسه مجمع قرار می گیرد و نیازی به تصریح آن ها در آگهی دعوت نیست. نام و سمت مقام دعوت کننده مجمع ، الزاماَ در انتهای آگهی دعوت باید تصریح شود.
اگر در متن آگهی دعوت سهو قلم و یا اشتباهی رخ دهد و یا در فاصله نشر آگهی تا روز برگزاری مجمع بنا به دلایلی تغییری در تاریخ و یا محل برگزاری مجمع و یا دستور جلسه ضرورت یابد، باید آگهی اصلاحی حداقل یک روز قبل از روز برگزاری مجمع در روزنامه کثیرالانتشار شرکت چاپ شود. این تغییر امکان پذیر خواهد بود. هر چند ممکن است در بدو امر عجیب و مغایر با قانون به نظر برسد. رویه عملی اداره ثبت شرکت ها نیز پذیرش آگهی اصلاحی است و انتشار آگهی اصلاحی و تغییر و اصلاح مطالب مندرج در آگهی در محدوده موارد فوق با رعایت حداقل فاصله یک روز تا تاریخ برگزاری مجمع معمول و متداول است.

https://danasabt.ir/2022/08/10/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%87%DB%8C%D8%A6%D8%AA-%D9%85%D8%B0%D9%87%D8%A8%DB%8C/ 


اگر کلیه صاحبان سهام در هر زمان تصمیم به برگزاری مجمعی داشته باشند، با حضور تمامی آن ها در جلسه مجمع عمومی، نیازی به انتشار آگهی دعوت و سایر تشریفات نیست. به عبارت دیگر ممکن است مقام دعوت کننده ، کلیه تشریفات از قبیل نشر آگهی دعوت و یا ارسال دعوت نامه کتبی را انجام دهد و کلیه صاحبان سهم در جلسه حضور پیدا کنند. در این صورت نیازی به ارائه اصل آگهی دعوت و مدارک ارسال دعوت نامه کتبی به اداره ثبت شرکت ها نخواهد بود.



:: بازدید از این مطلب : 192
|
امتیاز مطلب : 43
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

جراحی فک و صورت چیست؟

جراحی فک و صورت یک گرایش خاص از دندانپزشکی است.متخصص لمینت دندان رشت  این گرایش شامل انجام کارهایی برای اصلاح بیماری‌ها، آسیب‌ها و نقص‌های صورت، فک یا دهان شما می‌شود. جراحان فک و صورت، متخصصان سطح بالایی هستند که مشکلات خاصی را تشخیص و درمان می‌کنند. متخصص جراح فک و صورت، برای درمان انواع مختلفی از شرایط و آسیب‌هایی که به سر، گردن، دهان، فک و صورت وارد می‌شوند، آموزش دیده اند.

متخصص جراح فک و صورت چه مشکلاتی را درمان می کند؟

متخصصان جراحی فک و صورت برای درمان تعدادی از بیماری‌های مربوط به ناحیه سر و گردن واجد شرایط هستند، از جمله این بیماری‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فک نامرتب
  • مدیریت و کشیدن دندان عقل 
  • جراحی ترمیمی دهان
  • سرطان‌های سر و گردن
  • ایمپلنت‌های دندانی
  • میکروسرجری ریشه یا درمان ریشه پیشرفته
  • مداخلات اورژانسی برای دندان‌های شکسته یا شکسته، فک‌ها و دیگر ساختارهای دهانی آسیب‌دیده و پارگی‌های بافت نرم
  • درمان آسیب صورت (شکستگی استخوان، پارگی صورت، یا شکستگی مدار چشم)
  • اصلاح راه هوایی برای مبتلایان به آپنه انسدادی خواب
  • تشخیص و حذف سرطان برای سرطان‌های سر، گردن، گلو و دهان
  • جراحی بافت نرم و دندان برای بهبود ظاهر یا عملکرد
  • تجویز بیهوشی برای اطمینان از راحتی در طول درمان جراحی
  • جراحی ارتوگناتیک اصلاحی (فک).
  • درمان‌هایی برای اصلاح اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) و تسکین درد صورت
  • جراحی دندان آلوئولار، شامل طیف وسیعی از روش‌های ترمیم بافت، شکل‌دهی و پیوند
  • جراحی قبل از پروتز برای بازیابی ساختارهای حمایتی قبل از تعویض دندان
  • پیوند بافت نرم و سخت
  • اصلاح ناهنجاری‌های مادرزادی جمجمه صورت
  • تشخیص و درمان بیماری مزمن، اختلالات یا عفونت
  • جراحی بستن لب و زبان
  • جراحی ارتودنسی برای بهبود هم ترازی فک در حین یا قبل از مداخلات ارتودنسی

همچنین یک جراح فک و صورت، در زمینه بی‌حسی و احیانا بیهوشی و کنترل درد آموزش دیده است، که به شما این امکان را می‌دهد در پایان جراحی سرپایی خود بتوانید مطب را ترک کنید.

به طور کلی جراحان فک و صورت برای اصلاح مشکلات یا ایجاد تغییرات زیبایی اقدام به جراحی می‌کنند. این جراحی‌ها جزو جراحی سرپایی بشمار می‌روند. متخصص جراح فک و صورت دوره نقاهت خاصی را برای بهبودی پس از جراحی برای شما توضیح خواهد داد که حتما باید آن را رعایت کنید. همچنین ممکن است نیاز باشد که تا مدتی تحت نظر جراح باشید و چند جلسه ویزیت شوید.

صرف نظر از این اصطلاح جراحی، متخصصان جراح فک و صورت از تخصص خود برای انجام روش‌های تهاجمی متوسط ​​در صورت و گردن استفاده می‌کنند.

ایمپلنت دندانی

متخصص جراح فک و صورت با کشیدن دندان آسیب دیده، دندان مصنوعی یا همان ایمپلنت را در جای آن می‌گذارد. ایمپلنت‌ها در فک شما دائمی هستند و علاوه بر مزایای سلامتی، برای زیبایی نیز بکار می‌روند.متخصصین جراح فک و صورت در این عکس یک متخصص در حال جراحی برای کاشت ایمپلنت

جراحی ترمیمی یا بازسازی کننده

جراح فک و صورت می‌تواند استخوان فک را تراشیده، مفاصل آن را مجددا تنظیم نماید. حتی می‌تواند به بازسازی سوکت‌های شکسته نیز کمک کند. اگر صورت یا فک شما شکسته شده یا نامرتب باشد، متخصص جراح فک و صورت آن را ترمیم کرده و به کم کردن درد شما کمک می‌کند.

شکاف لب یا کام

برخی از نقایص مادرزادی می‌توانند باعث بروز شکاف لب و کام شوند. این عارضه می‌تواند اثرات زیبایی و سلامتی مادام‌العمر بر روی افراد داشته باشد. متخصصان جراحی فک و صورت می‌توانند از طریق جراحی، به ترمیم این نوع نواقص مادرزادی کمک کنند.

مشکلات اسکلتی

اکثر متخصصان جراحی فک و صورت تا حدی برای کمک به اصلاح مشکلات اسکلتی صورت، مانند نامرتب بودن فک‌ها کمک می‌کنند. اگر درد مزمن در مفصل گیجگاهی (TMJ) شما را آزار می‌دهد ، احتمال دارد که دندانپزشک، شما را به یک متخصص جراح فک و صورت معرفی کند.

سرطان صورت، دهان یا گردن

سرطان‌های صورت، فک و گردن اکثرا توسط متخصصان جراحی فک و صورت درمان می‌شوند. این متخصصان دوره‌های تخصصی برای برداشتن تومور را بدون آسیب رساندن به اعصاب ظریفی که در سر و گردن وجود دارند، گذرانده اند.

جراحی ترمیمی

اگر تصادف کرده و به صورت شما آسیبی رسیده باشد، ممکن است در نهایت تحت عمل جراحی فک و صورت قرار بگیرید. برخی از این جراحان در جراحی ترمیمی برای ترمیم فک، استخوان گونه و دندان‌های شکسته تخصص دارند. متخصصان جراحی فک و صورت همچنین می‌توانند ایمپلنت‌های دندانی را برای جایگزینی دندان‌هایی که به طور کامل از دست رفته اند، قرار دهند.

جراحی زیبایی

در نهایت جراحان فک و صورت می‌توانند مشکلات زیبایی را نیز درمان کنند. اگر علاقه مند به کاشت ایمپلنت‌های دندانی یا تغییر مشخصات چهره خود هستید، بهتر است در نهایت با یکی از این پزشکان برای رسیدن به اهداف ظاهری خود مشورت کنید.

در طول جراحی فک و صورت چه اتفاقی می افتد؟

جراحی فک و صورت، بسته به مشکل و روش آن، بسیار متفاوت است. برخی از جراحی‌ها را می‌توان بصورت سرپایی و در مطب انجام داد. پس به راحتی می‌توانید پس از جراحی، همان روز به خانه بروید. اما برخی از مشکلات و بیماری‌های فک و صورت، شامل چندین عمل جراحی می‌شوند، تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید. جراحان فک و صورت در زمینه بیهوشی بیمار آموزش دیده اند. آن‌ها مجاز هستند که بیمار را برای جلوگیری از درد، بیهوش نمایند. البته قبل از اقدام، در مورد اینکه آیا به بیهوشی نیاز دارید یا خیر و اینکه چه نوع بیهوشی برای شما بهتر است، با شما صحبت خواهند کرد.

در پایان جراحی نیز، جراح فک و صورت شما ممکن است از بخیه برای بستن هرگونه زخم جراحی استفاده کند. جراح فک و صورت شما همچنین ممکن است برای محافظت از دندان یا زخم و جلوگیری از جذب مایعاتی مانند خون و چرک، گاز استریل را در دهان شما قرار دهد.

بعد از جراحی فک و صورت چه اتفاقی می افتد؟

پس از جراحی فک و صورت، تیم مراقبت‌های بهداشتی، شما را به اتاق ریکاوری منتقل می‌کند. شما تحت مراقبت‌های ویژه قرار می‌گیرید تا زمانی که از بیهوشی خارج شوید. پس از مدتی و با از بین رفتن تاثیر داروها، ممکن است کمی ناراحتی یا درد داشته باشید که متخصص جراح فک و صورت برای دوره نقاهت شما داروهایی را تجویز خواهد کرد. همچنین احتمالا مشکلاتی از قبیل خون ریزی. کبودی. استفاده محدود از فک و دندان و تورم را تجربه خواهید کرد. متخصص جراح فک و صورت شما در مورد نحوه انجام جراحی، زمانی که می‌توانید به خانه بروید و نحوه مراقبت از خود در طول دوره بهبودی با شما صحبت خواهد کرد. توجه به این نکته ضروری است که اگر قرار است برای جراحی فک و صورت خود بیهوش شوید، حتما از یک فرد قابل اعتماد بخواهید که شما را همراهی کند. پس از به هوش آمدن به هیچ عنوان به تنهایی به خانه برنگردید.

بهبودی بعد از جراحی فک و صورت چگونه است؟

بهبودی پس از جراحی فک و صورت بستگی به نوع جراحی دارد که روی شما انجام شده است. احتمالا حداقل برای چند روز کمی ناراحتی، حساسیت، تورم و خونریزی را تجربه خواهید کرد. اگر جراحی شما بخیه دارد، در عرض یک هفته یا جذب می‌شوند یا کشیده خواهند شد.

ممکن است مجبور شوید برای روزها یا هفته‌ها از برخی غذاها و فعالیت‌های ورزشی اجتناب کنید. متخصص جراح فک و صورت دستورالعمل‌های خاصی را به شما می‌دهد که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • برای کاهش التهاب از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • از خوردن غذاهای ترد، جویدنی یا سفت خودداری کنید.
  • از مصرف تنباکو و نوشیدنی‌های الکلی خودداری کنید.
  • برای چند روز ورزش نکنید زیرا می‌تواند خونریزی و تورم را افزایش دهد.
  • برای جلوگیری از عوارض احتمالی، استراحت کنید.
  • به جای مسواک زدن، دندان‌های خود را بشویید تا باکتری‌های دهان را از بین ببرید.

تفاوت بین متخصص جراح دهان و متخصص جراح فک و صورت چیست؟

در برخی موارد، ممکن است از متخصصان این زمینه به عنوان جراح دهان یا فقط جراح فک و صورت یاد شود. در بیشتر موارد، آموزش برای هر دو نوع متخصص در برنامه‌های درسی آموزشی این رشته تخصصی از دندانپزشکی ترکیب می‌شود. بنابراین مناسب است که از آن‌ها به عنوان جراحان دهان، جراحان فک و صورت یا جراحان دهان، فک و صورت نام برده شود. البته ممکن است تفاوت‌هایی در آموزش‌های لازم برای این دو تخصص مشابه در شرایط خاصی وجود داشته باشد.

جراحان دهان، همانطور که از نام آن‌ها پیداست، ممکن است آموزش‌های پیشرفته را بر روی بیماری‌ها، تروما، و روش‌های اصلاحی مرتبط با دهان و ساختارهای دهان متمرکز کنند.

جراحان فک و صورت برای درمان بیماری‌های گسترده‌تری که دهان، صورت، سر و گردن را تحت تأثیر قرار می‌دهند، آموزش خواهند دید.

در دنیای پزشکی امروز تقریبا همه مشکلات، نیاز به ترکیبی از دانش دهان و کل ناحیه صورت دارند. بنابراین اکثر قریب به اتفاق دانشکده‌های دندانپزشکی مدارک تحصیلی را به گونه ای ارائه می‌دهند که شامل آموزش جراحی دهان، فک و صورت بصورت ترکیبی باشد.

تفاوت دندانپزشک با متخصص جراح فک و صورت چیست؟

درک این نکته مهم است که متخصصین جراحی دهان و متخصصین جراحی فک و صورت، فقط یک دندانپزشک نیستند. جراحان دهان و جراحان فک و صورت متخصصین دندانپزشکی هستند که به مدت چهار سال بعد از دانشکده دندانپزشکی، در یک دوره رزیدنتی بیمارستانی تحت آموزش جراحی قرار گرفته اند. این دندانپزشکان، در کنار پزشکان دیگر از قبیل داخلی، جراحی عمومی، بیهوشی، گوش و حلق و بینی، جراحی پلاستیک، اورژانس و سایر حوزه‌های پزشکی خاص، آموزش می‌بینند. این دوره به آنها طیف وسیع‌تری از دانش و تجربه درمانی را نسبت به یک دندانپزشک عمومی خواهد داد.

https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

چه زمانی باید به متخصص جراح فک و صورت مراجعه کرد؟

این مهم است که بدانیم دقیقا برای چه مواردی باید متخصص جراح فک و صورت مراجعه کنیم. در ادامه این موارد را بر می‌شماریم. سایر موارد در تشخیص دندانپزشک شما خواهد بود، که اگر لازم باشد شما را به جراح فک و صورت معرفی خواهد کرد. اگر به صورت شما ضربه شدیدی وارد شده است، لازم است در اسرع وقت به متخصص جراح فک و صورت مراجعه نمایید. این ضربات ممکن در اثر تصادف یا در هنگام ورزش و سایر موارد رخ دهد. اگر دندان عقل شما به شکل نامناسبی رشد کرده باشد، جراح فک و صورت می‌تواند آن را بکشد. در درمان‌های ارتودنسی، گاهی بیمار نیازمند همراستا کردن فک خود است. این مشکل تنها توسط جراح فک و صورت قابل برطرف شد خواهد بود. همچنین اگر با مجموعه ای از بیماری‌های دیگر که دهان، گلو، سر، صورت و گردن را تحت تاثیر قرار می‌دهد مواجه هستید می‌توانید مستقیما به جراح فک و صورت مراجعه نمایید.



:: بازدید از این مطلب : 177
|
امتیاز مطلب : 32
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

دستگاه حمام آب آزمایشگاهی و کاربرد آن چیست؟

حمام آب آزمایشگاهی یکی از تجهیزات مهم مورد استفاده در آزمایشگاه به شمار می رود.کوره دیجیتالی  این حمام برای حفظ دما، یا افزایش دمای مواد شیمیایی خاص به کار برده می شود.در این محتوا قصد داریم مزیت های این حمام آب را برشمرده و ساختار و اجزای تشکیل دهنده آن را بررسی کنیم. همچنین به کاربردهای آن در آزمایشگاه های مختلف نیز اشاره خواهیم کرد.

معرفی دستگاه حمام آب آزمایشگاهی

دستگاه حمام آب آزمایشگاهی از تجهیزات مهم و ضروری مورد استفاده در انواع آزمایشگاه به شمار می رود. این دستگاه به منظور تعدیل دمای مواد شیمیایی، یا حفظ آنها در دمایی ثابت مورد استفاده قرار می گیرد. از طرفی، همانطور که می دانید، بسیاری از مواد شیمیایی، به دلیل واکنش پذیری بالا، ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض حرارت مستقیم، دچار احتراق یا انفجار شوند و مشکلات ایمنی متعددی برای آزمایشگاه و افراد شاغل در آن ایجاد کنند. با استفاده از این دستگاه می توان بدون نیاز به حرارت مستقیم، مواد شیمیایی را تحت دمایی خاص گرم کرد، تا مشکلات ایمنی آزمایشگاه به حداقل کاهش پیدا کند.

از این دستگاه، علاوه بر آزمایشگاه های شیمیایی در دیگر آزمایشگاه ها نیز استفاده می شود. این دستگاه از تجهیزات آزمایشگاه های هماتولوژی، اورولوژی، داروسازی، کنترل کیفیت محصولات غذایی و... به شمار می رود. در این محتوا قصد داریم ابتدا مشخصات و ساختار فنی دستگاه حمام آب آزمایشگاهی را مورد بررسی قرار دهیم و سپس کاربرد و مزیت های آن را برای شما مطرح کنیم. پس با ما همراه باشید.

بررسی ساختار و اجزای تشکیل دهنده حمام های آب آزمایشگاهی

حمام های آب آزمایشگاهی، از بدنه ای عایق و مقاوم و از اجزایی با کیفیت ساخته شده اند. بررسی اجزای تشکیل دهنده این دستگاه ها می تواند تا حدی به درک نحوه عملکرد آنها کمک کند. در این بخش از محتوا ساختار یک حمام آب مورد استفاده در آزمایشگاه را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • بدنه حمام: بدنه حمام آب، از متریال های عایق حرارتی ساخته می شود. اکثر حمام های آب آزمایشگاهی  از استنلس استیل دوجداره، که ماده ای عایق حرارت و مقاوم در برابر زنگ زدگی محسوب می شود، ساخته می شوند. این حمام ها همچنین می توانند از شیشه های مقاوم در مقابل حرارت نیز ساخته شوند.
  • المنت: المنت، بخشی از حمام است که باعث گرم شدن آب درون مخزن و ایجاد بخار گرم خواهد شد. المنت ها، از طریق نیروی الکتریسیته گرم می شوند. البته باید سطح المنت ها با مواد عایق پوشانده شود. چرا که آب رسانای جریان الکتریسیته است و باید از تماس آن با آب جلوگیری کرد.
  • ترموستات: ترموستات وظیفه کنترل میزان حرارت و دما را برعهده دارد. همانطور که می دانید از مهمترین نکات در آزمایشگاه های شیمیایی و زیست شناسی، حفظ ماده در شرایط دمایی خاص است. مواد شیمیایی ممکن است با قرار گرفتن در معرض دمای بیش از اندازه دچار احتراق شوند. از طرفی، کشت سلولی در آزمایشگاه های زیست شناسی نیز باید تحت دمای خاصی ( حدود 37 درجه سانتیگراد) انجام شود. بنابراین وجود ترموستات برای یک حمام آب آزمایشگاهی نیازی ضروری محسوب می شود.
  • دماسنج: حمام های آب آزمایشگاهی مجهز به یک دماسنج آنالوگ یا دیجیتال هستند. دماسنج میزان دمای درون مخزن را نشان می دهد و به شما این امکان را می دهند که بتوانید دمای فرآیند در حال انجام را تحت کنترل خود درآورید.

 

البته بعضی از حمام ها، به همزن نیز مجهز هستند. این حمام ها برای ایجاد تعادل دمایی در محلولهایی که باید به صورت یکنواخت هم دما شوند، مورد استفاده قرار می گیرند.

مزیت ها و کاربردهای ویژه حمام های آب آزمایشگاهی

تمامی تجهیزات آزمایشگاهی، مزیت ها و ویژگی های خاصی دارند. حمام های آب نیز، با توجه به مزیت هایی که دارند، مورد استفاده بسیاری از آزمایشگاه ها قرار می گیرند. در ادامه به مهمترین مزایا و کاربردهای این حمام ها، اشاره خواهیم کرد.

  • استفاده از حمام های آزمایشگاهی در علم پزشکی: امروزه تشخیص راه درمان برای بسیاری از بیماری ها، با روش کشت سلول، باکتری، ویروس و... صورت می گیرد. برای کشت این موارد، شرایط دمایی و محیط خاصی در آزمایشگاه باید ایجاد شود. رطوبت کافی و دمای مناسب از شرایط لازم برای  کشت سلول و سایر موارد به شمار می روند. حمام های آب آزمایشگاهی، گزینه هایی مناسب برای ایجاد شرایط محیطی کشت سلول می باشند.
  • استفاده از حمام های آزمایشگاهی در صنایع غذایی: در صنایع غذایی، برای استریلیزاسیون و پاستورازیسیون مواد غذایی یا از بین بردن آنزیم های موجود در میوه ها و سبزیجات، از حمام های آب استفاده می شود.
  • استفاده از حمام آزمایشگاهی در صنایع دارویی: در صنایع دارویی، برای از بین بردن قارچ ها، باکتری ها و... می توان از حمام های آب داغ استفاده کرد. این روش در واقع همان پاستوریزه کردن مواد دارویی به شمار می رود.
  • استفاده از حمام های آزمایشگاهی در محیط های آموزشی: در آزمایشگاه های موجود در محیط های آموزشی، مانند مدارس و دانشگاه ها، یا واحد های تحقیقاتی، استفاده از حمام های آب برای انجام یک آزمایش بدون نقص، بسیار ضروری می باشد.

 

ویژگی های یک حمام آب مناسب برای محیط آزمایشگاه

حتما برای شما هم این سوال پیش آمده که باید برای محیط آزمایشگاهی خود، چه حمامی انتخاب کنید؟ پاسخ این سوال در درجه اول به شرایط و محیط آزمایشگاه شما بستگی دارد. در واقع فیلد تحقیقاتی آزمایشگاه شما می تواند حمامی مناسب با ظرفیت کافی و تجهیزات موثر را برای شما تعیین نماید. حمام ها از نظر ظرفیت گنجایش به دسته های متفاوتی تقسیم می شوند. شما می توانید بنا بر میزان استفاده روزانه از حمام آب آزمایشگاهی، گزینه ای با ظرفیت مناسب برای کار خود انتخاب نمایید.
از دیگر عوامل موثر بر انتخاب یک حمام مناسب می توان به تجهیزات موجود در آن اشاره کرد. تعداد المنت های موجود در یک حمام متفاوت است. تعداد المنت با میزان ظرفیت گرمایی حمام رابطه مستقیم دارد. یعنی هرچقدر تعداد المنت های موجود در حمام بیشتر باشد، آن حمام می تواند گرمای بیشتری از خود ارائه دهد. دمای حمام ها معمولا از 27 درجه تا 99 درجه سانتیگراد قابل تغییر است و این تغییر دمایی به تعداد المنت های تعبیه شده در آنها بستگی دارد. شما با توجه به میزان گرمای مورد نیاز، می توانید حمامی مناسب برای خود انتخاب کنید. معمولا آزمایشگاه های زیست شناسی به حمام هایی با ظرفیت گرمایی کمتر احتیاج دارند. وجود همزن نیز، از تجهیزات موثر در آزمایشگاه های شیمیایی به شمار می رود.


نکات ایمنی جهت نگهداری حمام های آب آزمایشگاهی

برای نگهداری و حفظ بهتر یک حمام آب آزمایشگاهی، بهتر است چند نکته را مد نظر قرار دهید. در ادامه به این نکات اشاره می کنیم تا با استفاده از آنها ماندگاری و سلامت دستگاه خود را تضمین کنید.

  1. مخزن آب موجود در این حمام ها، باید به صورت مداوم تمیز و شسته شود. این عمل به منظور جلوگیری از رشد قارچ و باکتری در مخزن صورت می گیرد. بهتر است عملیات شستشو را به وسیله آب، اسفنج و صابونی با خاصیت قلیایی کم انجام دهید. استفاده از شوینده های شیمیایی ممکن است دستگاه شما را با خطری جدی مواجه کند.
  2. مخزن را به طور کامل از آب پر کنید. نیمه پر بودن مخزن آب، باعث افزایش دمای بیش از حد حمام شده و می تواند خطراتی برای دستگاه و محیط آزمایشگاه ایجاد نماید.
  3. دستگاه خود را روی سطحی کاملا صاف، و محکم قرار دهید. باید دقت کنید، سطح کاملا موازی سطح زمین و دارای زاویه 180 درجه با آن باشد. این مسئله باعث می شود تا آب موجود در مخزن و مواد شیمیایی قرار گرفته در حمام سرریز نشوند. به علاوه باید به محکم بودن سطح نیز دقت کنید تا در صورت پر شدن مخزن و قرار دادن سایر مواد در حمام، سطح توان تحمل آن را داشته باشد.
     


:: بازدید از این مطلب : 201
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : شنبه 30 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

آب مقطرگیری چیست؟ کاربرد و انواع آن

آب مقطرگیری دستگاهی است که در آزمایشگاه با آن آب مقطر تهیه می کنند که به آن، آب فوق خالص هم گفته می شود. قیمت هود لامینار با استفاده از این دستگاه 95 درصد از املاح و مواد معدنی شامل: نیترات، مواد شیمیایی، مواد آلی، سولفات، سدیم ، باکتریها، آلاینده های زیستی و ویروس ها را میتوان از آب حذف کرد. 
چرا به آب مقطر نیاز داریم؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که از این آب خالص برای استفاده در آزمایشگاهها، صنایع پزشکی و تحقیقاتی استفاده می شود. 
از آنجایی که همه ما آگاه هستیم، آب از بستر سنگ جاری می شود از اینرو وجود یون، کلسیم و کربنات باعث سختی آب می شود که چنانچه بدون تبدیل آن به آب مقطر در صنایع و آزمایشگاه استفاده شود، نتایج به دست آمده قابل قبول نخواهد بود. 
از آب مقطر به عنوان حلال در آزمایشگاهها، مراکز دارویی و صنایع  بهره می برند. تبدیل آب سخت به آب خالص با هزینه بالایی روبرو است.
 

آشنایی با انواع دستگاه های آب مقطرگیری:

برای میزان خلوص آب مقطر در آزمایشگاهها و صنایع نیاز به دستگاه های مختلفی است که تولید و در بازار موجود می باشند. در ادامه به معرفی انواع آن می پردازیم:

  • دستگاه یکبار تقطیر: جنس آن از فولاد ضد زنگ می باشد و دارای ظرفیت 4 لیتر بر ساعت است. این دستگاه برای خنک کردن کندانسور نیازمند 40 لیتر آب می باشد.
  • دستگاه دوبار تقطیر: دستگاه دوبار تقطیر فاقد مخزن ذخیره و کنترل اتوماتیک درجه آلودگی است. کندانسور این دستگاه در مرحله اول از جنس فولاد و در مرحله دوم جنس آن از شیشه می باشد. دستگاه دوبار تقطیر برای خنک کردن کندانسور نیاز به 120 لیتر آب خواهد داشت.

 

  • دستگاه جریان بالا: این دستگاه می تواند دارای یک یا دو مخزن باشد. دستگاه جریان بالا قادر است در هر دقیقه 40 لیتر آب مقطر تولید کند. از مزایای دیگر این دستگاه باید به توانایی آن در از بین بردن آلودگی های شیمیایی با روش اسمز معکوس و یون زدایی نام برد که با کمک اشعه ماورا بنفش انجام می شود.
  • دستگاه حاوی آب فوق خالص: این دستگاه یکی از با ارزش ترین تجهیزات آزمایشگاههای صنایع نیمه هادی، کارخانه ای و تحقیقاتی به شمار می آید. این دستگاه توانایی از بین بردن آلایندگی های شیمیایی و باکتری های موجود در آب، توسط یون زدایی و اسمز معکوس را دارد. با تاباندن اشعه ماورا بنفش کلیه باکتری های باقیمانده در DNA و RNA آب از بین خواهند رفت.
     

کاربرد دستگاه آب مقطرگیری:

 از این دستگاه برای تولید آب مقطر استفاده می شود. آب خالصی که با این روش به دست می آید به عنوان حلال و ضدعفونی کننده شیشه های آزمایشگاهی و استاندارد های کالیبراسیون مورد استفاده قرار می گیرد. 
برای نتایج مطلوب و صحیح در آزمایشگاهها باید از آب مقطر استفاده شود در غیر اینصورت نتایج به دست آمده صحیح نمی باشد. 
به روش رزین هم می توان آب مقطر تولید کرد اما برای بدست آمدن این نتیجه باید ابتدا رزین را احیا کرد که این کار را می توان با دو روش دیجیتال و دستی انجام داد. 
همچنین می توان آب فوق خالص را با جوشاندن نیز بدست آورد که این روش به صرفه نیست و آب مقطر حاصل از آن دارای خلوص بالایی نمی باشد.

تفاوت آب مقطر با آب یونیزه:

برای بدست آوردن آب مقطر ابتدا باید آب سخت را به کمک دستگاه آب مقطرگیری به بخار تبدیل کرد و سپس با استفاده از خنک کننده طی فرایندی به مایع تبدیل نمود. به این ترتیب شما آب خالص خواهید داشت. این کار یک روش فیزیکی به شمار می آید. 
اما برای بدست آوردن آب یونیزه باید از روش های شیمیایی استفاده کرد. ابتدا باید یون های هیدروکسیل و هیدروژن را با مواد معدنی مبادله کرد و مجددا با ترکیب آنها مولکولهای آب تشکیل شوند. در این روش تنها مواد معدنی آب سخت از بین می روند. 


نحوه کار دستگاه آب مقطر گیری:

در ابتدا باید آب سخت داخل مخزن دستگاه که از جنس ضد زنگ است، ریخته شود. سپس درجه حرارت دستگاه را به توان 1000 تا 1500 وات می رسانند تا بخار تشکیل شود. بخارهای ایجاد شده وارد خنک کننده می شوند. جنس خنک کننده نیز از فولاد ضد زنگ می باشد. بخار با گذر زمان خنک شده و تبدیل به آب مقطر می شود. 
در برخی از دستگاهها برای خنک کردن بخار از هوا بهره می برند. در بعضی دیگر از دستگاهها نیز از آب ورودی برای گرفتن این نتیجه استفاده می کنند. پس از تبدیل مقدار زیادی از آب به بخار، نوبت به عنصر گرما دهنده می رسد که توسط سوئیچ شناور، خاموش خواهد شد. 
چنانچه شاهد خروج بخار از دودکش دستگاه هستید، لازم است تا فشار آب زیاد شود تا بخار کمی مشاهده گردد. چنانچه مقدار ناچیزی از بخار از دودکش خارج می شود، لازم است تا فشار آب نیز کم شود تا تنها هاله ای از بخار قابل مشاهده باشد. 

در صورتی که شاهد خروج بخار به شکل قطرات باران از قسمت خروجی هستید، باید بدانید که دستگاه بهترین عملکرد را دارد. 
معمولا مدت زمان 10 دقیقه نیاز است تا مخزن دستگاه پر از آب مقطر قابل برداشت شود. 
نکته:
   برخی از دستگاه های آب مقطرگیری به شکل پرتابل می باشند که به راحتی قابل جابجایی هستند. مخزن آنها را معمولا باید به روش دستی پر کرد و از برق 120 ولت استفاده می شود. این نوع از دستگاه ها قادر می باشند 3 تا 4 لیتر آب را در مدت زمان مشخصی تولید کنند. 
توصیه شده است که برای عمر و دوام بیشتر دستگاه در روز بیش از 8 ساعت از آن استفاده نشود. 
پس از پایان کار روزانه  بهتر است تا از طریق شیر تخلیه، آب مخزن به طور کامل خالی شود. برای تمیز کردن و جلوگیری از رسوب دستگاه از اسید کلریدریک رقیق 10 درصد استفاده نمایید. 

هزینه استفاده از دستگاه آب مقطر گیری : 

اگر دستگاه شما از مدل پرتابلی باشد که دارای عنصر گرم کننده 100 واتی بوده و در هر ساعت حدود 1 لیتر آب مقطر تولید کند، هزینه برق هر لیتر تولید آن برابر با هزینه برق به ازای هر هزار وات می باشد. 
فرض کنید هزینه برق هر 1000 وات معادل 200 تومان است، پس هزینه هر لیتر برابر با 200 تومان ارزیابی می شود. 
چنانچه عنصر گرم کننده دستگاه رسوب گیری نشود، هزینه برق آن افزایش خواهد یافت. 

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%b4%db%8c%d9%85%db%8c%d8%a7%db%8c%db%8c/

تهیه و خرید دستگاه:

از طرف کارشناسان توصیه شده است که برای خرید این دستگاه از مدل های ساده تهیه کنید زیرا به راحتی تمیز می شوند و مجهز به سیستم خارج سازی خودکار می باشند. 
از آنجایی که ابتدا آب سخت وارد دستگاه می شود و این آب دارای املاح بوده و رسوب تولیدی می کنند، پس روش های رسوب زدایی برای این دستگاه ها بسیار حیاتی و لازم است. رسوب زدایی سبب طول عمر مفید دستگاه خواهد شد. می توانید از محلول سرکه سیب برای رسوب زدایی مخزن استفاده کنید. چنانچه این محلول را به مدت یک ساعت درون مخزن حرارت دهید منجر به از بین رفتن رسوبات خواهد شد و سپس با قطع جریان برق دستگاه، محلول و رسوبات از دستگاه خارج می شوند.
توجه به ظرفیت مخزن دستگاه، مدل و کارایی دستگاه در زمان خرید از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین این دستگاه را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید و به گارانتی پس از فروش دستگاه توجه نمایید. 



:: بازدید از این مطلب : 230
|
امتیاز مطلب : 34
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : شنبه 30 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

انواع فورسپس ریشه کش بالا و کاربرد آنها

فورسپس ریشه کش فک بالا به طور خاص برای کشیدن دندان‌های فوقانی مانند دندان‌های ثنایا، کاسپید، پرمولر و مولر طراحی شده است. متخصص لمینت دندان رشت این فورسپس چهار نوع متفاوت دارد. هرکدام از این فورسپس‌ها برای نوعی از دندان‌های فک بالا بکار می‌روند. باهم به بررسی انواع فورسپس ریشه کش فک بالا خواهیم پرداخت.

فورسپس ثنایا فوقانی

از فورسپس ثنایا فوقانی برای کشیدن دندان‌های ثنایا از فک بالا استفاده می‌شود. اینها برای گرفتن دندان توسط تاج و اعمال فشار کنترل شده برای شل شدن دندان از سوکت طراحی شده اند.

فورسپس پرمولر فوقانی

این فورسپس برای کشیدن دندان‌های پرمولر از فک بالا استفاده می‌شود. آنها نوک تیز تری نسبت به فورسپس ثنایا دارند که امکان دسترسی بهتر به فضاهای تنگ اطراف پرمولرها را فراهم می‌کند.

فورسپس مولر فوقانی

فورسپس مولر فوقانی برای کشیدن دندان‌های مولر از فک بالا استفاده می‌شود. آنها منقارهای افقی دارند که برای گرفتن تاج دندان‌های آسیاب و اعمال فشار به صورت کنترل شده برای کشیدن دندان طراحی شده اند.

فورسپس ریشه بالایی

این فورسپس‌ها به طور ویژه برای بیرون کشیدن ریشه دندان‌ها از فک بالا طراحی شده اند. زمانی استفاده می‌شوند که تاج دندان قبلاً برداشته شده باشد و فقط ریشه در حفره باقی بماند. فورسپس برای گرفتن ریشه و بیرون آوردن آن از سوکت استفاده می‌شود.

هر یک از این فورسپس‌ها شکل و اندازه خاصی دارند که امکان گرفتن و دستکاری بهینه دندان را در طول فرآیند کشیدن آن فراهم می‌کند. انتخاب فورسپس به محل و وضعیت دندان در حال کشیدن و همچنین ترجیحات دندانپزشک یا جراح دهان که این روش را انجام می‌دهد، بستگی دارد.

فورسپس دندانپزشکی چه کاربردی دارد؟

فورسپس دندان معمولا در دندانپزشکی برای محکم گرفتن و برداشتن دندان‌ها استفاده می‌شود. آنها در طول روش‌هایی مانند کشیدن دندان، اپرکولکتومی و در برداشتن دندان عقل نهفته استفاده می‌شوند. از فورسپس برای گرفتن دندان در سطح تاج یا ریشه استفاده می‌شود و به آرامی اما محکم آن را به جلو و عقب تکان می‌دهد تا زمانی که به اندازه کافی شل شود تا بتوان آن را کشید. فورسپس‌های دندانی در اندازه‌ها، شکل‌ها و زوایای مختلف متناسب با مکان‌ها و انواع دندان‌ها در دسترس هستند. آنها ابزار مهمی هستند که به دندانپزشکان در دستیابی به روش‌های دندانپزشکی موفق کمک می‌کنند.

جنس فورسپس ریشه کش بالا

جنس فورسپس‌های دندانی اکثرا از فولاد ضد زنگ یا تیتانیوم است. برخی از تولیدکنندگان نیز از آلیاژهای آلومینیومی با کیفیت بالا برای دستگیره‌های فورسپس دندانی استفاده می‌کنند. این حالت باعث می‌شود فوسپس‌ها سبک وزن بوده و جابجایی آن‌ها آسان باشد.

سایر فورسپس‌ های دندانپزشکی و کاربرد آنها

بجز فورسپس ریشه کش بالا انواع مختلفی از فورسپس در دندانپزشکی استفاده می‌شود. برخی از پرکاربردترین آنها عبارتند از:

فورسپس های استخراجی

برای گرفتن و برداشتن دندان‌ها استفاده می‌شود. آنها در اندازه‌ها و اشکال مختلف هستند و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که دندان‌های خاصی را در دهان قرار دهند.

فورسپس نوک ریشه

از این فورسپس‌ها برای برداشتن قطعات دندانی که ممکن است در حین کشیدن دندان شکسته شود، استفاده می‌شود.

تری های قالب گیری

این پنس برای نگه داشتن تری‌های قالب‌گیری در جای خود در حین برداشتن قالب از دندان‌ها استفاده می‌شود.

فورسپس ارتودنسی

در روش‌های ارتودنسی برای اعمال نیرو برای حرکت دندان‌ها استفاده می‌شود.

فورسپس های ترمیمی

برای قرار دادن و برداشتن ترمیم‌های کوچک مانند پر کردن یا تاج استفاده می‌شود.

فورسپس جراحی

این انبر در طی مراحل مختلف جراحی مانند پیوند استخوان یا کاشت ایمپلنت استفاده می‌شود.

به طور کلی، فورسپس ابزاری ضروری برای دندانپزشکان در طیف گسترده‌ای از روش‌ها، از تمیز کردن و پر کردن معمولی تا مداخلات جراحی پیچیده‌تر است.

تفاوت فورسپس ریشه کش بالا و پایین

فورسپس مخصوص کشیدن دندان فک بالا برای کشیدن دندان از فک بالا طراحی شده است، در حالی که فورسپس مخصوص کشیدن دندان فک پایین برای کشیدن دندان از فک پایین طراحی شده است. فورسپس‌های فک بالا دارای نوک تیز و خمیده به سمت بالا هستند، در حالی که فورسپس‌های فک پایین دارای نوک‌هایی هستند که بیشتر صاف یا منحنی به سمت پایین است. علاوه بر این، فورسپس فک پایین اغلب دارای چنگال گسترده‌تری است تا اهرم بهتری را برای کشیدن دندان از استخوان قوی‌تر فک پایین فراهم کند.

جایگزین فورسپس دندانپزشکی

دستگاه ساکشن دندان را می‌توان به عنوان جایگزینی برای فورسپس دندانی استفاده کرد. این دستگاه از مکش برای از بین بردن دندان‌ها یا مواد زائد از دهان در طی یک عمل دندانپزشکی استفاده می‌کند. این دستگاه یک جایگزین ایمن‌تر و کمتر تهاجمی برای فورسپس است، به خصوص اگر بیمار دندان‌ها یا لثه‌های حساسی داشته باشد. این دستگاه همچنین برای بیمارانی مفید است که از کشیدن دندان‌های خود با فورسپس احساس ناراحتی می‌کنند. علاوه بر این، از فناوری لیزر نیز می‌توان برای کشیدن دندان استفاده کرد که آسیب کمتری برای بیمار دارد و راحت‌تر است.

مراحل کشیدن دندان با فورسپس ریشه کش بالا

یکی از اصلی‌ترین کاربردهای فورسپس ریشه کش بالا در کشیدن دندان است. در این بخش از مقاله مراحل معمولی برای کشیدن دندان‌های فک بالا با فورسپس آورده شده است:

  • انتخاب فورسپس مناسب: فورسپس مناسب را برای دندان خاصی که باید کشیده شود انتخاب می‌شود. دندانپزشک از فورسپس‌های مختلفی برای دندان‌های مختلف استفاده می‌کند. زیرا هر دندان آناتومی و ساختار ریشه منحصر به فردی دارد.
  • بی حسی موضعی: برای بی حس کردن ناحیه اطراف دندانی که قرار است کشیده شود، بی حسی موضعی انجام دهید. این کار برای به حداقل رساندن درد و ناراحتی در طول عمل انجام می‌شود.
  • جای‌گیری دقیق فورسپس: فورسپس را در اطراف دندانی که قرار است کشیده شود قرار دهید، مطمئن شوید که دندان را محکم گرفته است. این امر به اطمینان از محکم نگه داشتن دندان در طول فرآیند کشیدن کمک می‌کند.
  • جداسازی دندان از حفره استخوانی: فشار ملایمی به دندان وارد کنید تا از حفره استخوان جدا شود. فشار باید تدریجی و ثابت باشد تا به بافت‌های اطراف آسیب نرسد.
  • لق کردن کامل دندان: برای شل شدن بیشتر دندان، فورسپس را با حرکت تکان دهنده به جلو و عقب حرکت دهید. دندانپزشک این حرکت را تا زمانی ادامه می‌دهد که احساس کند دندان به اندازه کافی لق شده است که بتوان آن را خارج کرد.
  • کشیدن دندان: هنگامی که دندان به اندازه کافی لق شد، دندانپزشک از فورسپس استفاده می‌کند تا به آرامی دندان را بچرخاند و به آرامی آن را از سوکت بیرون بکشد.
  • پس از کشیدن موفقیت آمیز دندان، دندانپزشک برای کنترل خونریزی از گاز استریل برای اعمال فشار به محل کشیدن دندان استفاده می‌کند.
  • به بیمار در مورد مراقبت‌های بعد از عمل توصیه‌هایی داده می‌شود، که شامل دستورالعمل‌های مراقبتی برای محل کشیدن دندان برای جلوگیری از عوارض و ارتقاء بهبودی است.

مراقبت های بعد از کشیدن دندان

بعد از کشیدن دندان با فورسپس ریشه کش بالا ضروری است که موارد مهمی را رعایت کنید، تا از بروز عفونت و خونریزی جلوگیری کرده و دوران نقاهت را به حداقل زمان ممکن کاهش دهید. موارد زیر را بعد از کشیدن دندان مد نظر داشته باشید:

گاز استریل را گاز بگیرید

پس از کشیدن دندان، دندانپزشک یا جراح دهان ممکن است شما را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه گاز استریل را گاز بگیرد تا خونریزی متوقف شود.

سیگار کشیدن و نوشیدن با نی

از کشیدن سیگار و نوشیدنی با نی پرهیز کنید. سیگار کشیدن و استفاده از نی هر دو می‌تواند لخته خون را در محل کشیدن دندان از بین ببرد و باعث ایجاد وضعیت دردناکی به نام حفره خشک شود.

غذاهای نرم 

غذاهای نرم بخورید. در چند روز اول پس از کشیدن دندان به غذاهای نرم و خنک بچسبید. از غذاهای سفت یا ترد که ممکن است محل کشیدن دندان را مختل کنند، خودداری کنید.

مسواک زدن

از مسواک زدن نزدیک محل کشیدن دندان خودداری کنید. تا چند روز اول بعد از عمل از مسواک زدن در نزدیکی محل کشیدن دندان خودداری کنید. دندان‌های دیگر را به آرامی مسواک بزنید تا دهان تمیز بماند.

بالا نگه داشتن سر

سر خود را بالا نگه دارید. در حالی که پس از عمل دراز کشیده اید، سر خود را بالا نگه دارید. این به کاهش خونریزی و تورم کمک می‌کند.

یخ

استفاده از یخ برای کمک به کاهش تورم و درد، یخ را هر بار به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی ناحیه آسیب دیده بسیار مناسب است.

مسکن

مسکن مصرف کنید. اگر احساس درد یا ناراحتی دارید، می‌توانید مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن مصرف کنید یا ممکن است دندانپزشک داروی قوی‌تری برای شما تجویز کند.

آب نمک

از شستشوی آب نمک استفاده کنید. پس از ۲۴ ساعت، هر چند ساعت یک بار به آرامی دهان خود را با آب نمک گرم بشویید تا به تمیز نگه داشتن محل کشیدن دندان کمک کنید.

https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

تمام دستورالعمل‌های ارائه شده توسط دندانپزشک یا جراح دهان خود را دنبال کنید. آنها دستورالعمل‌های خاصی را برای مراقبت پس از کشیدن شما ارائه می‌دهند. مهم است که آنها را به دقت دنبال کنید تا از بهبودی آرام اطمینان حاصل کنید.



:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : شنبه 30 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

در آزمایشگاه‌ها، استفاده از تجهیزات حرارتی برای تنظیم دما و ایجاد شرایط آزمایشی مورد نیاز، امری بسیار اساسی است. قیمت اتوکلاو ازمایشگاهی هات پلیت یکی از تجهیزات معروف در این حوزه است. با استفاده از هات پلیت، می‌توان دما را به طور دقیق کنترل کرده و نمونه‌ها و محلول‌ها را در دماهای مورد نظر گرم کرد یا سرد نمود.

در صورتی که شما به دنبال بیشترین اطلاعات درباره هات پلیت هستید، توصیه می‌شود، مطالب این مقاله را مطالعه فرمایید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر با پشتیبانی شرکت آرکا راد تجارت AZONAX تماس حاصل فرمایید.

تعریف هات پلیت

هات پلیت به عنوان یکی از تجهیزات آزممایشگاهی حرارتی، در آزمایشگاه برای گرم کردن نمونه‌ها و علاوه بر آن انجام واکنش‌های مختلف شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. فعالیت‌های متعددی برای هات پلیت وجود دارد که به طور کلی شامل گرم کردن و حرارت دادن به سطح صاف با استفاده از عناصر گرمایشی می‌شود. همچنین، در بعضی موارد از هات پلیت برای هم زدن و ترکیب کردن محلول‌ها نیز استفاده می‌شود.

•    هات پلیت آزمایشگاهی یک دستگاه پایه در آزمایشگاه است و بیشتر برای گرم کردن با دماهای دقیق در زمینه‌های شیمی و بیولوژی استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها در تمام آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و صنعتی، مؤسسات دانشگاهی و کارخانه‌های تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

•    هات پلیت الکتریکی آزمایشگاهی به عنوان وسیله‌ای گرمایشی در آزمایشگاه‌ها استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها در فناوری کنترل دما برای گرم کردن انواع ظروف آزمایشگاهی مانند حمام‌های گرمایشی، فلاسک‌های ارلن، بشر، فلاسک‌های تقطیر و فلاسک‌های گرد استفاده می‌شوند.

•    هات پلیت ساده شبیه به یک صفحه معمولی اجاق گاز یا اجاق آشپزخانه با یک میدان گرمایش گرد است. سطح گرمایش به وسیله عناصر گرمایشی مانند مقاومت‌های الکتریکی یا بخار ساخته می‌شود. همچنین، همزن مغناطیسی اضافی (همچنین به عنوان همزن گرمایشی شناخته می‌شود) قرار داده می‌شود تا با استفاده از میله‌های همزن مغناطیسی، گردش سیال را در ظروف گرم شده کنترل کرده و توزیع گرما را بهبود بخشید.

 

تقسیم بندی هات پلیت از نظر طراحی

هات پلیت‌ها از لحاظ طراحی صفحات، انواع مختلفی دارند:

1. هات پلیت با همزن مغناطیسی: برخی از هات پلیت‌ها دارای همزن مغناطیسی درونی هستند که علاوه بر گرم کردن مایعات و پخش حرارت، قابلیت همزنی محلول را نیز دارند. این نوع هات پلیت به دلیل داشتن همزن در داخل خود، نیاز به همزن خارجی را از بین می‌برند و برای انجام آزمایش‌های شیمیایی که نیاز به همزنی محلول دارند، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

2. سطوح هات پلیت: سطح هات پلیت‌ها ممکن است از جنس‌های مختلفی مانند آلومینیوم یا سرامیک باشد. انتخاب هات پلیت مناسب بستگی به موادی دارد که قصد گرم کردن آن‌ها را دارید. همچنین، ویژگی‌های انتقال حرارت سطح نیز باید در نظر گرفته شود و اگر قصد دارید دمای بالا را ایجاد کنید، بهتر است یک هات پلیت با خواص انتقال حرارت مناسب انتخاب کنید.

3. هات پلیت با خروجی و ورودی دیجیتال: برخی از هات پلیت‌ها دارای خروجی ورودی دیجیتال برای ترموکوپل هستند که به شما امکان می‌دهد مستقیماً دما را کنترل کنید. و حتی در صورتیکه دما از مقدار خاصی بیشتر شود، به صورت اتوماتیک و خودکار خاموش خواهد شد. این ویژگی‌ها می‌توانند بهبود فرآیند و ایمنی کار شما را تضمین کنند.

به طور خلاصه، هات پلیت‌ها از لحاظ طراحی صفحات می‌توانند دارای همزن مغناطیسی، سطوح مختلف و خروجی و ورودی دیجیتال با ویژگی‌های ایمنی داخلی باشند. انتخاب مناسب هات پلیت با توجه به نیازهای شما به آزمایشگاه و فرآیندهای شیمیایی مربوطه بستگی دارد.

کاربرد هات پلیت

دستگاه هات پلیت یکی از ابزارهای کاربردی است که در بیشتر آزمایشگاه‌ها و محیط‌های تحقیقاتی استفاده می‌شود. مهمترین کاربردهای دستگاه هات پلیت عبارتند از:

1. آزمایشگاه سیتولوژی: دستگاه هات پلیت به عنوان یک ابزار اصلی در آزمایشگاه سیتولوژی استفاده می‌شود. با استفاده از این دستگاه، می‌توان نمونه‌های سلولی را در دماهای مختلف گرم کرده و تغییراتی که در رشد و تکثیر سلول‌ها رخ می‌دهد را بررسی کرد.

2. آزمایشگاه بافت شناسی و آسیب شناسی: در آزمایشگاه‌های بافت شناسی و آسیب شناسی، دستگاه هات پلیت برای اجرای فرآیندهای گرمایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه می‌تواند در تهیه نمونه‌های بافتی برای تحلیل های میکروسکوپی به کار گرفته شود.

3. مراکز آموزشی و دانشگاهی: دستگاه هات پلیت در مراکز آموزشی و دانشگاهی برای آموزش و اجرای آزمایشات مختلف استفاده می‌شود. 

4. آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و صنعتی: دستگاه هات پلیت در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه می‌تواند در تحقیقات علمی و تولید صنعتی محصولات بیولوژیکی مورد استفاده قرار بگیرد.

5. موسسات دانشگاهی و کارخانه‌های تولیدی: دستگاه هات پلیت در موسسات دانشگاهی و کارخانه‌های تولیدی برای اجرای آزمایشات و فرآیندهای حیات شناسی استفاده می‌شود. این دستگاه می‌تواند به عنوان یک ابزار کمکی در تولید و کنترل کیفیت محصولات بیولوژیکی استفاده شود.

دسته بندی هات پلت از نظر شکل

هات پلیت، یک تجهیز آزمایشگاهی است که برای گرم کردن نمونه‌ها استفاده می‌شود. این تجهیزات با توجه به کاربردهای مختلف، در انواع و اشکال مختلفی طراحی شده‌اند. بعضی از انواع هات پلیت بر اساس شکل صفحه گرمکن آنها عبارتند از:

1. هات پلیت با صفحه گرمکن مربع: در این نوع، صفحه گرمکن دارای شکل مربع است. این نوع هات پلیت برای گرم کردن نمونه‌هایی که به یک منطقه مرکزی نیاز دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2. هات پلیت با صفحه گرمکن مستطیل: این نوع هات پلیت دارای صفحه گرمکنی با شکل مستطیلی است. از آن برای گرم کردن نمونه‌هایی که نیاز به منطقه گرم بزرگتری دارند، استفاده می‌شود.

3. هات پلیت با صفحه گرمکن گرد: این نوع هات پلیت دارای صفحه گرمکنی با شکل گرد است. امروزه این نوع هات پلیت در بازار به صورت رایج وجود دارد و برای گرم کردن نمونه‌های کوچک تا متوسط استفاده می‌شود.

با توجه به این که هر نوع هات پلیت برای کاربردهای خاصی طراحی شده است، می‌توانید براساس نیازهای خود، نوع مناسبی را برای استفاده در آزمایشگاه انتخاب کنید.

انواع هات پلت مناسب آزمایشگاه

انواع هات پلیت برای آزمایشگاه عبارتند از:

1. هات پلیت معمولی:
   - صفحه آلومینیومی: برای استفاده در تجهیزات با مقاومت بالا و دماهای بالا مناسب است.
   - صفحه سرامیکی: مقاوم در برابر مواد شیمیایی و قابلیت تمیز کردن در دماهای بالا را داراست.

2. هات پلیت استیرر یا همزن های مغناطیسی:
   - صفحه فولاد ضد زنگ: برای همزنی آسان و انتقال جریان الکتریکی مناسب است.
   - صفحه سرامیکی: برای تیتراسیون و کارهایی که نیاز به رنگ های واضح دارند، مناسب است و مقاوم در برابر مواد شیمیایی است.

به طور کلی، هات پلیت‌ها بر اساس مواد ساخته شده و شرایط خاصی که دارند، برای کاربردهای خاص در آزمایشگاه طراحی می‌شوند. انتخاب هات پلیت مناسب بسته به نیازهای آزمایشگاه و خصوصیات مورد نیاز آزمایش‌ها صورت می‌گیرد.

 

طرز کار هات پلیت

جهت بکارگیری از هات پلیت آزمایشگاهی و همچنین گرم کردن نمونه‌ها در ظروف شیشه ای، به صورت زیر عمل می کنند.

1. روش معلق سازی:
   - قرار دادن ظروف شیشه ای در بالای صفحه هات پلیت بدون تماس مستقیم با آن.
   - در این روش، حرارت به ظروف منتقل می شود اما تماس مستقیم با صفحه هات پلیت ندارد.
   - کاربرد این روش برای آزمایشاتی است که دمای کمتر از دمای جوش نیاز دارند مورد استفاده قرار می گیرد.

2. روش سرپا کردن ورق قلع:
   - قرار دادن ظروف شیشه ای بالای صفحه هات پلیت و پوشاندن آنها با ورقه قلعی.
   - ورقه قلعی از بالای ظرف شروع شده و تا پایین دستگاه هات پلیت پوشانده می شود.
   - با این روش، حرارت به ظروف منتقل می شود و همچنین بخش‌های دیگر هات پلیت نیز پوشانده می شوند.
   - این روش برای گرم کردن ظروف شیشه ای در دماهای بالا بسیار مناسب است.

در هر دو روش، هات پلیت آزمایشگاهی باید به طور دقیق تنظیم شود و از روشنایی و ایمنی لازم برخوردار باشد. همچنین قبل از استفاده، دستورالعمل تولیدکننده را مطالعه کنید و کاربردها و محدودیت‌های هر روش را به خوبی مطالعه فرمایید.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%d8%a2%d9%88%d9%86/

تجهیزات حرارتی آزمایشگاهی، از جمله هات پلیت‌ها، نقش بسیار مهمی در فعالیت‌های آزمایشگاهی دارند. هات پلیت‌ها به عنوان یک وسیله چند منظوره، قابل استفاده در آزمایش‌های مختلف می‌باشند. 



:: بازدید از این مطلب : 201
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

مزایای استفاده از لمینت دندان

روکش‌های لمینت مزایای زیادی دارند که در ادامه به بررسی برخی از آنها می‌پردازیم:

زیبایی: لمینت ونیر برای بازگرداندن ظاهر طبیعی دندان‌ها استفاده می‌شود. رنگ، شکل،لمینت دندان در رشت  اندازه و تراز دندان‌ها را اصلاح می‌کنند و ظاهر زیبایی دندان‌ها را افزایش می‌دهند.

ظاهر طبیعی: ونیرهای لمینت چینی می‌توانند رنگ و درخشندگی نزدیک به رنگ طبیعی دندان‌ها را ایجاد کنند. به این ترتیب دندان‌ها ظاهر مصنوعی پیدا نمی کنند.

ماندگاری بالا: از لمینت ونیر می‌توان برای ترمیم ترک، شکستگی یا پوسیدگی روی سطح دندان استفاده کرد. ونیرهای لمینت چینی کاملاً بادوام هستند.

طول عمر: در صورت نگهداری مناسب، عمر روکش‌های لمینت می‌تواند طولانی باشد. هنگامی که به خوبی نگهداری شوند، می‌توان گفت که ونیرهای لمینت می‌توانند ۱۰ تا ۱۵ سال دوام بیاورند.

کاربرد سریع: لمینت ونیرها را می‌توان سریعتر در مقایسه با سایر درمان‌های دندانپزشکی اعمال کرد. دندانپزشک ونیرهای لمینت را با کمک چسب دندانپزشکی در مدت زمان بسیار کمی به دندان‌ها می‌چسبانند.

حداقل تهاجمی: لمینت ونیرها فقط روی سطح جلویی دندان اعمال می‌شوند. به این ترتیب ساختار طبیعی دندان حفظ شده و در مقایسه با سایر درمان‌های دندانپزشکی روش درمانی کمتر تهاجمی تلقی می‌شوند.

تعمیر، تعویض و نگهداری آسان: روکش‌های لمینت به راحتی تمیز می‌شوند. مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و مراجعه منظم به دندانپزشک طول عمر لمینت ونیرها را افزایش می‌دهد.

مراحل انجام لمینت

آماده سازی دندان: در ابتدا دندانپزشک لمینت را مطابق با ظاهر جدید دندان‌های شما آماده می‌کند.

انجام اندازه گیری‌ها: دندانپزشک پس از تکمیل مراحل آماده سازی، دندان‌های شما را اندازه گیری می‌کند. این اندازه‌گیری‌ها برای تصمیم‌گیری دقیقاً نحوه شکل‌گیری دندان‌های شما مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

انتخاب رنگ: روکش‌های لمینت در رنگ‌های مختلف ارائه می‌شوند تا ظاهری طبیعی به دندان‌های شما ببخشند. دندانپزشک رنگ طبیعی دندان‌های شما را تجزیه و تحلیل می‌کند و مناسب ترین گزینه رنگ را برای شما پیشنهاد می‌کند.

قرار گیری لمینت ونیر: لمینت ونیر با استفاده از چسب مخصوص به دندان‌های شما چسبانده می‌شود. این چسب با منبع نور مخصوص سفت می‌شود. سپس کمی با سوهان دندانپزشکی ساییده می‌شود تا به فرم طبیعی دندان‌ها در آید.

بررسی نهایی: دندانپزشک ونیر‌ها را می‌گذارد مدتی در دهان شما باقی بماند تا بعد از استفاده از ونیر لمینت برای آخرین بار آنها را بررسی کند. این مرحله برای بررسی سازگاری کامل ونیرهای لمینت مهم است.

جدا از بحث زیبایی و طراحی لبخند، برخی از افراد دندان‌هایشان به قدری آسیب دیده و بد رنگ شده است که دکتر به آنها پیشنهاد می‌دهد از لمینت استفاده کنند. گاهی عدم استفاده از این مواد روی دندان‌ها باعث شکستگی و اتفاقات بدتری می‌شود. پس برای اینکه بتوانید از چنین مواردی جلوگیری کنید بهتر است به فکر لمینت سرامیکی یا کامپوزیت باشید. حال سوال مهم این است که لمینت سرامیکی بهتر است یا کامپوزیتی؟ کدام یک گزینه خوبی برای بهبود دندان‌های ماست؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.

لمینت سرامیکی یا کامپوزیت کدام بهتر است؟

برخی افراد دوست دارند از لمینت فقط برای زیبایی دندان‌های خود استفاده کنند. از طرفی نمی خواهند پول زیادی خرج کرده و دوست دارند کار خود را در همان مطب با کمترین هزینه انجام دهند. مطمئنا بهترین انتخاب برای آنها یک لمینت کامپوزیت است که به راحتی قابل مونتاژ باشد. اما برخی دیگر مشکلات زیادی با دندان‌های خود دارند و زیبایی و بهبود دندان‌های خود را در اولویت قرار می‌دهند. بنابراین به آنها پیشنهاد می‌کنیم از لمینت‌های سرامیکی استاندارد استفاده کنند. کمی پروسه آن طول می‌کشد اما ماندگاری و زیبایی آن دوچندان می‌شود.

البته حتما در نظر داشته باشید که نظر دندانپزشک در انجام مراحل اجرا بسیار مهم است. در نهایت، این دندانپزشک شماست که بهترین گزینه برای دندان‌های شما را تعیین می‌کند. پس با تمام این تفاسیر می‌توانید بهترین تصمیم را بگیرید و با کمک یک متخصص عالی با استفاده از بهترین مواد، مناسب ترین لمینت را داشته باشید.

ویژگی لمینت سرامیکی

لمینت سرامیکی یا ونیر پرسلن یک لایه سرامیکی نازک و چینی است که روی دندان‌ها قرار می‌گیرد و از آن‌ها در برابر مشکلاتی مانند تغییر رنگ، پرکردن لبه‌های پریده و … محافظت می‌کند. این لایه باید در آزمایشگاه ساخته شود و در مطب قابل ساخت نیست. نکته مهم در مورد لمینت ونیر این است که مینای دندان باید تراشیده شود. این امر باعث می‌شود بعد از طول عمر مفید لمینت، مجبور به استفاده از روکش‌ها شوید.

البته ناگفته نماند که لمینت‌ها عمر طولانی دارند و اگر در نگهداری از آنها کوشا باشید مطمئنا مدت زیادی باقی مانده و کار می‌کنند.

ویژگی لمینت کامپوزیت

لمینت کامپوزیت دندانی موادی هستند که برای ساخت آنها نیازی به آزمایشگاه یا خارج از مطب نیست. دکتر آنها را در مطب درست می‌کند و نکته جالب این است که برای قرار دادن روی دندان نیازی به بریدن ذره ای از دندان ندارید. به راحتی روی دندان قرار می‌گیرد و هیچ گونه برآمدگی ایجاد نمی کند. لمینت‌های کامپوزیت از نظر مواد قابل استفاده دارای درجه بندی هستند. همین انتخاب می‌تواند در روشنایی روکش و رنگ آن موثر باشد. همچنین برخی از آنها کیفیت بهتری نسبت به بقیه دارند. در نتیجه برای استفاده از لمینت‌های کامپوزیتی هزینه کمتری پرداخت خواهید کرد. اما مطمئناً طول عمر کمتری نسبت به لمینت‌های سرامیکی خواهند داشت. معمولاً به طور موقت گزینه خوبی هستند.

به خاطر داشته باشید که لمینت‌های سرامیکی قیمت بیشتری نسبت به کامپوزیت دارند و قبل از استفاده از هر یک از آنها باید با پزشک خود مشورت کنید تا بعداً دچار مشکل نشوید. در نهایت، نمی‌توانیم بگوییم کدام بدتر و کدام بهتر است، زیرا کاملاً به شما بستگی دارد.

لمینت سرامیکی برای چه کسانی مناسب است؟

لمینت‌ها یک روش درمانی برای رفع مشکلات زیبایی دندان هستند. با این حال، ممکن است برای همه مناسب نباشند. در اینجا برخی از ویژگی‌های افرادی که می‌توانند از ونیر لمینت استفاده کنند مورد بررسی قرار می‌گیرد.

۱- افرادی که دوست دارند مشکلات لبخند خود را حل کنند

یکی از رایج ترین کاربردهای لمینت‌های سرامیکی در طراحی و زیباسازی لبخند می‌باشد. لمینت‌ها تغییر رنگ دندان، فاصله بین دندان‌ها، ساییدگی و پرکردن لبه‌های دندان را از بین می‌برند. پس قطعا لبخندی زیبا برای شما به ارمغان می‌آورید.

۲- افرادی که دوست دارند روکش‌هایشان ماندگاری بالایی داشته باشد

همانطور که گفتیم لمینت‌های سرامیکی دوام بیشتری نسبت به کامپوزیت‌ها دارند. اگر این موضوع برای شما مهم است پیشنهاد می‌کنیم از لمینت‌های سرامیکی استفاده کنید. مقاومت بالایی در برابر شکستگی دارند به شرطی که عادت‌های بدی مانند دندان قروچه نداشته باشید. همچنین باید دستورات مراقبتی لازم را از دندانپزشک خود دریافت نمایید تا لمینت‌ها ماندگاری بیشتری داشته باشند.

۳- کسانی که می‌خواهند به سرعت به نتایج دلخواه برسند

لمینت دندان پروسه طولانی تری نسبت به کامپوزیت دارد، اما از نظر دوام و استحکام گزینه محبوب تر و بهتری است. در واقع می‌توان گفت با تمام امکانات و مقاومتی که به دندان شما می‌دهد سرعت عمل پروسه انجام آن، خوب است.

۴- کسانی که دوستدار ساختار و رنگ طبیعی دندان هستند

در لمینت سرامیکی می‌توان انتظار ساختار و رنگ طبیعی دندان‌ها را داشت. در واقع شما می‌توانید رنگ مناسبی را برای خود انتخاب کنید. برخی افراد رنگ سفید خالص را انتخاب می‌کنند که کمی غیر طبیعی است و دندان‌هایشان را مصنوعی می‌کند. اما به هر حال این یک سلیقه است. پیشنهاد می‌کنیم برای حفظ زیبایی و سلامت دندان‌ها از رنگ طبیعی دندان استفاده کنید.

۵- کسانی که مشکلات زیبایی در دندان‌های خود دارند

از لمینت ونیر می‌توان برای از بین بردن مشکلات زیبایی مانند اعوجاج، تغییر رنگ، ساییدگی یا ترک‌های دندان استفاده کرد. اگر چنین مشکلاتی با دندان‌های خود دارید، ونیرهای لمینت می‌توانند گزینه ای برای شما باشند.

۶- کسانی که لثه‌های سالم دارند

روکش‌های لمینت برای افرادی که مشکلات سلامت لثه دارند مناسب نیست. اگر مشکلاتی مانند التهاب لثه، بیماری پریودنتال یا لثه بلند دارید، ممکن است ابتدا به درمان لثه نیاز داشته باشید.

۷- کسانی که ضخامت مینای دندان کافی دارند

در صورتی که مینای دندان ضخامت کافی داشته باشد می‌توان از لمینت ونیر استفاده کرد. ضخامت مینای دندان قبل از استفاده از ونیر لمینت روی دندان اندازه گیری می‌شود و در صورت مناسب نبودن، ممکن است قبل از درمان نیاز به پرکردن مینا روی دندان‌ها باشد.

۸- افراد با دندان‌های سالم

لمینت ونیر روشی برای رفع مشکلات زیبایی دندان است. با این حال، برای حفظ سلامت دندان‌ها باید به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر پوسیدگی یا مشکلات دیگری در دندان‌های خود دارید، ابتدا باید این مشکلات درمان شوند.

۹- توصیه دندانپزشک شما

روکش‌های لمینت روش درمانی مناسبی برای همه نیستند. با ارزیابی مشکلات دندان‌های شما، دندانپزشک می‌تواند تشخیص دهد که آیا روکش‌های لمینت برای شما مناسب هستند یا خیر.

مشکل استفاده از لمینت کامپوزیت چیست؟

تفاوت‌های مربوط به لمینت‌های کامپوزیت و سرامیکی را با هم بررسی کردیم. البته باید بگوییم که تفاوت‌های ریز و درشت زیادی وجود دارد، اما بزرگترین تفاوت مشکل در تغییر رنگ زود هنگام لمینت‌های کامپوزیتی است. در واقع شما باید حتما هر ۶ ماه یکبار دندان‌ها را سفید کنید. در بهترین حالت متریال ونیر کامپوزیت دارای چنین ویژگی است و باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین بعد از رنگ مشکل بزرگ دیگر، مربوط به استحکام و شکنندگی است. با توجه به اینکه ماده کامپوزیت نازک است و ضخامت خاصی به دندان نمی دهد، باید بدانید که با ضربه زدن و خوردن چیزهایی که سفت هستند، احتمال شکستگی بالاست.

این شکستگی‌ها قطعی هستند و برای ترمیم باید به پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات حتی می‌توانند به دندان‌های شما آسیب بزنند. اما این امر در لمینت‌های سرامیکی به ندرت دیده می‌شود. لمینت بسیار ضخیم تر از کامپوزیت است و در صورت مراقبت ویژه از آن شکسته نمی شود.

۹ نکته برای افزایش طول عمر لمینت دندان

عمر لمینت دندان معمولاً حدود ۱۰ تا ۱۵ سال است. با این حال، تنها با دنبال کردن چند مرحله ساده و در عین حال موثر، می‌توانید طول عمر را حتی بیشتر کنید. نگهداری از لمینت‌ها بسیار آسان است. با این حال، مراقبت خوب از لمینت باعث افزایش طول عمر و محافظت از سلامت دندان‌ها می‌شود. در ادامه چند نکته برای مراقبت از ونیر لمینت را با هم بررسی می‌کنیم:

۱- بهداشت دهان و دندان را حفظ کنید

عادات بهداشتی مناسب و روتین دهان و دندان نه تنها باعث سلامت دندان‌های شما می‌شود بلکه به حفظ کیفیت و طول عمر ونیر‌ها نیز کمک می‌کند. لمینت‌ها مانند دندان‌های طبیعی مستعد ابتلا به پلاک و تجمع باکتری هستند که منجر به بیماری‌های لثه و پوسیدگی دندان می‌شوند.

مراقبت ناکافی از دندان می‌تواند منجر به عقب رفتن لثه شود. به این معنی که محل اتصال بین دندان و لثه به طور فزاینده ای قابل مشاهده خواهد بود. اگر بدتر شد، ممکن است مجبور شوید ونیر‌ها را به طور کامل تعویض کنید.

اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید، مراقبت از ونیر‌ها اصلا سخت نیست. به خاطر داشته باشید که دو بار در روز مسواک بزنید، حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید تا ذرات گیر کرده بین دندان‌ها پاک شود. با دهانشویه بدون الکل دهان خود را بشویید تا به عامل پیوند بین روکش و دندان آسیب نرسانید.

۲- کاهش مصرف الکل

با رعایت این نکته می‌توانید با یک تیر دو نشان بزنید. نه تنها سلامت کلی خود را افزایش می‌دهید، بلکه می‌توانید طول عمر لمینت‌ها را تضمین کنید. اگر مراقبت درست از لمینت‌های خود داشته باشید ارزش هزینه کردن را دارد. مصرف منظم الکل می‌تواند باعث ضعیف شدن سیمان باندینگ زیر لمینت‌ها شود و حساسیت به خوردگی، لکه و آسیب را افزایش دهد.

۳- از دندان قروچه و فشردن دندان خودداری کنید

دندان قروچه و فشردن دندان‌ها در شب می‌تواند به پرسلن آسیب برساند و به مرور زمان لمینت‌های شما را فرسوده کند. فشار بیش از حد ناشی از دندان قروچه نیز ممکن است باعث ترک خوردن لمینت شود. برای استفاده از روکش‌های چینی پس از مراقبت، استفاده از محافظ دهان هنگام خواب به عنوان یک اقدام پیشگیرانه توصیه می‌شود.

۴- از جویدن غذاهای سفت خودداری کنید

روکش‌ها بادوام هستند. با این حال، در معرض خطر خرد شدن و شکستن قرار دارند. غذاهای معمولی مشکلی ایجاد نمی کنند. اما غذاهای سفت پتانسیل ایجاد آسیب را دارند. هنگام مراقبت از لمینت‌ها، غذاهایی مانند آجیل و هویج را قبل از خوردن به قطعات کوچک خرد کنید.

همچنین باید از جویدن اجسام سخت مانند ناخن، یخ یا مداد خودداری کنید. در غیر این صورت، ممکن است خطر تعویض لمینت‌های خود را به همراه داشته باشید.

۵- معاینات مکرر دندانپزشکی

معاینات منظم دندانپزشکی برای افرادی که خواهان دندان‌های سالم هستند یک ضرورت است. توصیه می‌شود حداقل هر شش ماه یک بار به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که مشکلات به سرعت شناسایی و قبل از تبدیل شدن به یک مشکل اساسی از آن جلوگیری می‌شود.

دندانپزشکان می‌توانند قسمت‌هایی از دندان را که مسواک قادر به پاک کردن پلاک از آن نیست را تمیز کنند. این کار با تجهیزات حرفه ای نه تنها برای صیقل دادن لمینت‌ها و حفظ سفیدی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، بلکه سایش را در طول زمان محدود می‌کند.

اگر در مورد مراقبت از روکش‌ها یا لمینت‌های خود جدی هستید، بهترین کار مراجعه به دندانپزشک برای معاینه و تمیز کردن و جرم گیری حداقل دو بار در سال است.

۶- خوردن مواد غذایی با رنگدانه زیاد و سیگار کشیدن را به حداقل برسانید

اگرچه روکش‌های چینی در برابر لکه مقاوم هستند، اما برخی غذاها و نوشیدنی‌ها می‌توانند سفیدی روکش را از بین ببرند. قهوه، چای، نوشابه‌های تیره و سس سویا می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان‌ها شوند. این بدان معنا نیست که مصرف آنها را به طور کامل متوقف کنید، بلکه در صورت امکان مصرف را محدود نمایید.

دود سیگار مطمئناً لمینت‌های شما را لکه دار می‌کند. ترک سیگار نه تنها برای مراقبت پس از ونیر مفید است، بلکه سلامت کلی شما را نیز بهبود می‌بخشد.

۷- از مسواک نرم و خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید

برای آنکه مطمئن شوید از لمینت‌های خود به بهترین شکل مراقبت می‌کنید حتما مسواک نرم استفاده کنید. مسواک‌های سخت می‌توانند لاک روی لمینت‌ها را بردارند. همچنین، سعی کنید انواع خمیردندان‌های غیر ساینده را انتخاب نمایید.

توصیه می‌شود از خمیر دندان حاوی فلوراید یا خمیر دندان سفید کننده مخصوص استفاده کنید زیرا از ایجاد لکه و پلاک جلوگیری می‌کند و موفقیت در مراقبت از روکش‌ها را تضمین می‌کند.

https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

۸- از دندان‌های خود محافظت کنید

با دندان‌های خود اجسام را نگیرید و یا نجوید. برای محافظت از دندان‌های خود می‌توانید از محافظ شب توصیه شده توسط دندانپزشک استفاده کنید.

۹- از غذاهای اسیدی اجتناب کنید

غذاهای اسیدی می‌توانند باعث ایجاد لکه بر روی سطح پوشش‌ها شوند و عمر مفید پوشش‌ها را کاهش دهند. با پرهیز از غذاهای اسیدی، می‌توانید عمر پوشش خود را افزایش دهید.



:: بازدید از این مطلب : 189
|
امتیاز مطلب : 32
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

سانتریفیوژ آزمایشگاهی چیست

سانتریفیوژ آزمایشگاهی دستگاهی است که برای جداسازی مواد با چگالی های مختلف در مخلوط مایع استفاده می شود.قیمت اتوکلاو ازمایشگاهی  سانتریفیوژ با اعمال نیروی گریز از مرکز به مخلوط کار می کند و باعث می شود ذرات متراکم تر به پایین ظرف حرکت کنند در حالی که ذرات با چگالی کمتر در بالا باقی می مانند. این تکنیک معمولاً در بسیاری از زمینه های علوم از جمله زیست شناسی، شیمی و پزشکی استفاده می شود.

سانتریفیوژ آزمایشگاهی دستگاهی از تجهیزات آزمایشگاهی است که نمونه‌ها را با سرعت بالا می‌چرخاند تا به این جداسازی دست یابد. نمونه در یک لوله یا ظرف دیگری قرار می گیرد و سپس در روتوری که در داخل سانتریفیوژ نصب می شود قرار می گیرد. هنگامی که روتور با سرعت زیاد می چرخد، نیروی گریز از مرکز باعث می شود که ذرات متراکم تر به پایین لوله حرکت کنند، جایی که می توان آنها را به راحتی از بقیه مخلوط جدا کرد.

 

انواع مختلفی از سانتریفیوژهای آزمایشگاهی وجود دارد، از جمله سانتریفیوژهای با زاویه ثابت، سانتریفیوژهای سطل چرخشی و اولتراسانتریفیوژها. سانتریفیوژهای با زاویه ثابت از لوله هایی استفاده می کنند که در یک زاویه ثابت نسبت به محور چرخش قرار دارند، در حالی که سانتریفیوژهای سطل چرخشی از سطل هایی استفاده می کنند که در طول فرآیند سانتریفیوژ به سمت بیرون حرکت می کنند. اولتراسانتریفیوژها می توانند با سرعت بسیار بالا بچرخند، اغلب بیش از 100000 دور در دقیقه (rpm) هستند و برای کاربردهایی مانند جداسازی اجزای درون سلولی استفاده می شوند.

سانتریفیوژ آزمایشگاهی می تواند برای کاربردهای مختلفی مانند جداسازی سلول ها یا اجزای سلولی، خالص سازی پروتئین ها یا اسیدهای نوکلئیک و استخراج ویروس ها یا سایر ذرات از مخلوط استفاده شود. این یک ابزار مهم در بسیاری از زمینه های علمی است، زیرا به محققان اجازه می دهد تا اجزای جداگانه یک مخلوط را جدا کرده و مطالعه کنند، که می تواند بینش ارزشمندی در مورد خواص و رفتار آن اجزا ارائه دهد.

یکی از عوامل کلیدی که اثربخشی سانتریفیوژ را تعیین می کند، سرعت چرخش روتور سانتریفیوژ است. سرعت معمولاً بر حسب دور در دقیقه (rpm) یا در مورد اولتراسانتریفیوژها بر حسب نیروی گرانش (به عنوان نیروی گریز از مرکز نسبی یا RCF بیان می شود) اندازه گیری می شود. هر چه سرعت بیشتر باشد، نیروی گریز از مرکز بیشتر است و ذرات متراکم تر به طور موثرتری از هم جدا می شوند.

فاکتور مهم دیگری که در استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی باید در نظر گرفت، نوع روتور مورد استفاده است. روتورهای مختلف برای کاربردهای مختلف طراحی شده اند و می توانند تأثیر قابل توجهی بر کارایی و اثربخشی فرآیند جداسازی داشته باشند. به عنوان مثال، برخی از روتورها برای گنجاندن حجم نمونه های بزرگتر طراحی شده اند، در حالی که برخی دیگر برای جداسازی با سرعت بالا بهینه شده اند.

علاوه بر نوع روتور، انتخاب لوله یا ظرف مورد استفاده در سانتریفیوژ نیز می تواند بر نتیجه جداسازی تأثیر بگذارد. عواملی مانند اندازه و شکل لوله، موادی که از آن ساخته شده است و حداکثر سرعتی که می تواند تحمل کند، همگی می توانند بر اثربخشی جداسازی تأثیر بگذارند.

انواع مختلفی از تکنیک های سانتریفیوژ وجود دارد که بسته به کاربرد خاص می توان از آنها استفاده کرد. اینها شامل سانتریفیوژ دیفرانسیل، سانتریفیوژ با گرادیان چگالی و سانتریفیوژ ایزوپیکنیک است. سانتریفیوژ دیفرانسیل برای جداسازی ذرات با اندازه ها یا چگالی های مختلف استفاده می شود، در حالی که از سانتریفیوژ گرادیان چگالی برای جداسازی ذرات با اندازه و چگالی مشابه بر اساس چگالی شناور آنها استفاده می شود. سانتریفیوژ ایزوپیکنیک برای جداسازی ذرات صرفاً بر اساس چگالی شناور آنها استفاده می شود.

در نهایت، رعایت پروتکل های ایمنی مناسب هنگام استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی، به ویژه هنگام کار با مواد بالقوه خطرناک یا عفونی، مهم است. این ممکن است شامل پوشیدن تجهیزات حفاظت فردی مناسب، مانند دستکش یا روپوش آزمایشگاهی، و پیروی از روش‌های نگهداری و دفع مناسب باشد.

 

علاوه بر عواملی که قبلاً ذکر کردم، چندین ملاحظات دیگر نیز در هنگام استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی مهم هستند:

یکی از این ملاحظات بالانس کردن روتور است. هنگامی که روتور سانتریفیوژ با سرعت بالا می چرخد، هرگونه عدم تعادل در روتور می تواند باعث ارتعاش یا لرزش آن شود که می تواند منجر به نتایج نادرست یا حتی خرابی تجهیزات شود. برای جلوگیری از این امر، تعادل روتور با توزیع یکنواخت لوله های نمونه در اطراف روتور و اطمینان از اینکه هر لوله حاوی حجم مساوی از مایع است، مهم است.

نکته مهم دیگر دمای سانتریفیوژ است. بسته به کاربرد، نمونه ممکن است نیاز به سانتریفیوژ در دمای خاصی داشته باشد، یا برای جلوگیری از تخریب یا بهبود فرآیند جداسازی. بسیاری از سانتریفیوژهای مدرن دارای ویژگی های کنترل دما هستند که به کاربر اجازه می دهد دمای خاصی را در طول فرآیند سانتریفیوژ تنظیم و حفظ کند.

مدت زمان سانتریفیوژ نیز یک نکته مهم است. مدت زمان لازم برای جداسازی بسته به کاربرد خاص و نوع سانتریفیوژ مورد استفاده می تواند متفاوت باشد. پیروی از پارامترهای سانتریفیوژ توصیه شده برای کاربرد خاص برای به دست آوردن نتایج دقیق و قابل تکرار بسیار مهم است.

علاوه بر عواملی که قبلاً ذکر کردم، چندین ملاحظات دیگر نیز در هنگام استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی مهم هستند:

یکی از این ملاحظات بالانس کردن روتور است. هنگامی که روتور سانتریفیوژ با سرعت بالا می چرخد، هرگونه عدم تعادل در روتور می تواند باعث ارتعاش یا لرزش آن شود که می تواند منجر به نتایج نادرست یا حتی خرابی تجهیزات شود. برای جلوگیری از این امر، تعادل روتور با توزیع یکنواخت لوله های نمونه در اطراف روتور و اطمینان از اینکه هر لوله حاوی حجم مساوی از مایع است، مهم است.

نکته مهم دیگر دمای سانتریفیوژ است. بسته به کاربرد، نمونه ممکن است نیاز به سانتریفیوژ در دمای خاصی داشته باشد، یا برای جلوگیری از تخریب یا بهبود فرآیند جداسازی. بسیاری از سانتریفیوژهای مدرن دارای ویژگی های کنترل دما هستند که به کاربر اجازه می دهد دمای خاصی را در طول فرآیند سانتریفیوژ تنظیم و حفظ کند.

مدت زمان سانتریفیوژ نیز یک نکته مهم است. مدت زمان لازم برای جداسازی بسته به کاربرد خاص و نوع سانتریفیوژ مورد استفاده می تواند متفاوت باشد. پیروی از پارامترهای سانتریفیوژ توصیه شده برای کاربرد خاص برای به دست آوردن نتایج دقیق و قابل تکرار بسیار مهم است.

در نهایت، نگهداری و تمیز کردن صحیح سانتریفیوژ برای اطمینان از ادامه عملکرد صحیح و تولید نتایج دقیق بسیار مهم است. تمیز کردن منظم با یک برس نرم یا پارچه بدون پرز و محلول‌های تمیزکننده مناسب می‌تواند به جلوگیری از آلودگی کمک کند و اطمینان حاصل کند که روتور و سایر اجزای آن تمیز و عاری از زباله می‌مانند. علاوه بر این، پیروی از هر روش نگهداری توصیه شده، مانند روغن کاری یاتاقان های روتور یا تعویض قطعات فرسوده، برای اطمینان از طول عمر تجهیزات، مهم است.

نکته مهم دیگر هنگام استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی

نوع نمونه سانتریفیوژ شده است. نوع نمونه می تواند بر انتخاب روتور، سرعت سانتریفیوژ و مدت زمان فرآیند سانتریفیوژ تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، نمونه هایی که حاوی سلول ها یا ذرات شکننده هستند ممکن است به سرعت سانتریفیوژ کمتر یا مدت زمان کوتاه تری برای جلوگیری از آسیب نیاز داشته باشند. به طور مشابه، نمونه هایی که حاوی مایعات چسبناک یا ذرات متراکم هستند ممکن است به سرعت سانتریفیوژ بالاتر یا مدت زمان طولانی تری برای دستیابی به جداسازی موثر نیاز داشته باشند.

علاوه بر نوع نمونه، حجم نمونه نیز می تواند یک نکته مهم باشد. حجم نمونه های بزرگتر ممکن است به روتور بزرگتر یا زمان سانتریفیوژ طولانی تری نیاز داشته باشد، در حالی که حجم نمونه های کوچکتر ممکن است به روتور کوچکتر یا زمان سانتریفیوژ کوتاهتر نیاز داشته باشد.

هنگام کار با نمونه های بیولوژیکی، مهم است که تأثیر بالقوه سانتریفیوژ بر یکپارچگی نمونه را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، برخی از تکنیک‌های سانتریفیوژ می‌توانند باعث آسیب سلولی یا تغییر ترکیب نمونه شوند که می‌تواند بر تجزیه و تحلیل پایین دست تأثیر بگذارد. مهم است که یک روش سانتریفیوژ را انتخاب کنید که برای نمونه و کاربرد خاص مناسب باشد تا اثرات بالقوه روی نمونه به حداقل برسد.

در نهایت، در نظر گرفتن هزینه سانتریفیوژ هنگام انتخاب سانتریفیوژ برای یک کاربرد خاص، مهم است. قیمت سانتریفیوژها بسته به عواملی مانند سرعت، ظرفیت و ویژگی‌های آن‌ها می‌تواند بسیار متفاوت باشد. مهم است که هزینه سانتریفیوژ را با سطح عملکرد و عملکرد مورد نیاز برای یک برنامه خاص متعادل کنید.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%d8%a2%d9%88%d9%86/

به طور خلاصه، هنگام انتخاب یک سانتریفیوژ آزمایشگاهی برای یک کاربرد خاص، مهم است که عواملی مانند نوع و حجم نمونه، انتخاب روتور و لوله، سرعت و مدت سانتریفیوژ، تاثیر بالقوه بر نمونه و هزینه تجهیزات با در نظر گرفتن دقیق این عوامل می توان با استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی به جداسازی دقیق و موثر مواد دست یافت.

 



:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

سانتریفیوژ آزمایشگاهی چیست

سانتریفیوژ آزمایشگاهی دستگاهی است که برای جداسازی مواد با چگالی های مختلف در مخلوط مایع استفاده می شود.قیمت اتوکلاو ازمایشگاهی  سانتریفیوژ با اعمال نیروی گریز از مرکز به مخلوط کار می کند و باعث می شود ذرات متراکم تر به پایین ظرف حرکت کنند در حالی که ذرات با چگالی کمتر در بالا باقی می مانند. این تکنیک معمولاً در بسیاری از زمینه های علوم از جمله زیست شناسی، شیمی و پزشکی استفاده می شود.

سانتریفیوژ آزمایشگاهی دستگاهی از تجهیزات آزمایشگاهی است که نمونه‌ها را با سرعت بالا می‌چرخاند تا به این جداسازی دست یابد. نمونه در یک لوله یا ظرف دیگری قرار می گیرد و سپس در روتوری که در داخل سانتریفیوژ نصب می شود قرار می گیرد. هنگامی که روتور با سرعت زیاد می چرخد، نیروی گریز از مرکز باعث می شود که ذرات متراکم تر به پایین لوله حرکت کنند، جایی که می توان آنها را به راحتی از بقیه مخلوط جدا کرد.

 

انواع مختلفی از سانتریفیوژهای آزمایشگاهی وجود دارد، از جمله سانتریفیوژهای با زاویه ثابت، سانتریفیوژهای سطل چرخشی و اولتراسانتریفیوژها. سانتریفیوژهای با زاویه ثابت از لوله هایی استفاده می کنند که در یک زاویه ثابت نسبت به محور چرخش قرار دارند، در حالی که سانتریفیوژهای سطل چرخشی از سطل هایی استفاده می کنند که در طول فرآیند سانتریفیوژ به سمت بیرون حرکت می کنند. اولتراسانتریفیوژها می توانند با سرعت بسیار بالا بچرخند، اغلب بیش از 100000 دور در دقیقه (rpm) هستند و برای کاربردهایی مانند جداسازی اجزای درون سلولی استفاده می شوند.

سانتریفیوژ آزمایشگاهی می تواند برای کاربردهای مختلفی مانند جداسازی سلول ها یا اجزای سلولی، خالص سازی پروتئین ها یا اسیدهای نوکلئیک و استخراج ویروس ها یا سایر ذرات از مخلوط استفاده شود. این یک ابزار مهم در بسیاری از زمینه های علمی است، زیرا به محققان اجازه می دهد تا اجزای جداگانه یک مخلوط را جدا کرده و مطالعه کنند، که می تواند بینش ارزشمندی در مورد خواص و رفتار آن اجزا ارائه دهد.

یکی از عوامل کلیدی که اثربخشی سانتریفیوژ را تعیین می کند، سرعت چرخش روتور سانتریفیوژ است. سرعت معمولاً بر حسب دور در دقیقه (rpm) یا در مورد اولتراسانتریفیوژها بر حسب نیروی گرانش (به عنوان نیروی گریز از مرکز نسبی یا RCF بیان می شود) اندازه گیری می شود. هر چه سرعت بیشتر باشد، نیروی گریز از مرکز بیشتر است و ذرات متراکم تر به طور موثرتری از هم جدا می شوند.

فاکتور مهم دیگری که در استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی باید در نظر گرفت، نوع روتور مورد استفاده است. روتورهای مختلف برای کاربردهای مختلف طراحی شده اند و می توانند تأثیر قابل توجهی بر کارایی و اثربخشی فرآیند جداسازی داشته باشند. به عنوان مثال، برخی از روتورها برای گنجاندن حجم نمونه های بزرگتر طراحی شده اند، در حالی که برخی دیگر برای جداسازی با سرعت بالا بهینه شده اند.

علاوه بر نوع روتور، انتخاب لوله یا ظرف مورد استفاده در سانتریفیوژ نیز می تواند بر نتیجه جداسازی تأثیر بگذارد. عواملی مانند اندازه و شکل لوله، موادی که از آن ساخته شده است و حداکثر سرعتی که می تواند تحمل کند، همگی می توانند بر اثربخشی جداسازی تأثیر بگذارند.

انواع مختلفی از تکنیک های سانتریفیوژ وجود دارد که بسته به کاربرد خاص می توان از آنها استفاده کرد. اینها شامل سانتریفیوژ دیفرانسیل، سانتریفیوژ با گرادیان چگالی و سانتریفیوژ ایزوپیکنیک است. سانتریفیوژ دیفرانسیل برای جداسازی ذرات با اندازه ها یا چگالی های مختلف استفاده می شود، در حالی که از سانتریفیوژ گرادیان چگالی برای جداسازی ذرات با اندازه و چگالی مشابه بر اساس چگالی شناور آنها استفاده می شود. سانتریفیوژ ایزوپیکنیک برای جداسازی ذرات صرفاً بر اساس چگالی شناور آنها استفاده می شود.

در نهایت، رعایت پروتکل های ایمنی مناسب هنگام استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی، به ویژه هنگام کار با مواد بالقوه خطرناک یا عفونی، مهم است. این ممکن است شامل پوشیدن تجهیزات حفاظت فردی مناسب، مانند دستکش یا روپوش آزمایشگاهی، و پیروی از روش‌های نگهداری و دفع مناسب باشد.

 

علاوه بر عواملی که قبلاً ذکر کردم، چندین ملاحظات دیگر نیز در هنگام استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی مهم هستند:

یکی از این ملاحظات بالانس کردن روتور است. هنگامی که روتور سانتریفیوژ با سرعت بالا می چرخد، هرگونه عدم تعادل در روتور می تواند باعث ارتعاش یا لرزش آن شود که می تواند منجر به نتایج نادرست یا حتی خرابی تجهیزات شود. برای جلوگیری از این امر، تعادل روتور با توزیع یکنواخت لوله های نمونه در اطراف روتور و اطمینان از اینکه هر لوله حاوی حجم مساوی از مایع است، مهم است.

نکته مهم دیگر دمای سانتریفیوژ است. بسته به کاربرد، نمونه ممکن است نیاز به سانتریفیوژ در دمای خاصی داشته باشد، یا برای جلوگیری از تخریب یا بهبود فرآیند جداسازی. بسیاری از سانتریفیوژهای مدرن دارای ویژگی های کنترل دما هستند که به کاربر اجازه می دهد دمای خاصی را در طول فرآیند سانتریفیوژ تنظیم و حفظ کند.

مدت زمان سانتریفیوژ نیز یک نکته مهم است. مدت زمان لازم برای جداسازی بسته به کاربرد خاص و نوع سانتریفیوژ مورد استفاده می تواند متفاوت باشد. پیروی از پارامترهای سانتریفیوژ توصیه شده برای کاربرد خاص برای به دست آوردن نتایج دقیق و قابل تکرار بسیار مهم است.

علاوه بر عواملی که قبلاً ذکر کردم، چندین ملاحظات دیگر نیز در هنگام استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی مهم هستند:

یکی از این ملاحظات بالانس کردن روتور است. هنگامی که روتور سانتریفیوژ با سرعت بالا می چرخد، هرگونه عدم تعادل در روتور می تواند باعث ارتعاش یا لرزش آن شود که می تواند منجر به نتایج نادرست یا حتی خرابی تجهیزات شود. برای جلوگیری از این امر، تعادل روتور با توزیع یکنواخت لوله های نمونه در اطراف روتور و اطمینان از اینکه هر لوله حاوی حجم مساوی از مایع است، مهم است.

نکته مهم دیگر دمای سانتریفیوژ است. بسته به کاربرد، نمونه ممکن است نیاز به سانتریفیوژ در دمای خاصی داشته باشد، یا برای جلوگیری از تخریب یا بهبود فرآیند جداسازی. بسیاری از سانتریفیوژهای مدرن دارای ویژگی های کنترل دما هستند که به کاربر اجازه می دهد دمای خاصی را در طول فرآیند سانتریفیوژ تنظیم و حفظ کند.

مدت زمان سانتریفیوژ نیز یک نکته مهم است. مدت زمان لازم برای جداسازی بسته به کاربرد خاص و نوع سانتریفیوژ مورد استفاده می تواند متفاوت باشد. پیروی از پارامترهای سانتریفیوژ توصیه شده برای کاربرد خاص برای به دست آوردن نتایج دقیق و قابل تکرار بسیار مهم است.

در نهایت، نگهداری و تمیز کردن صحیح سانتریفیوژ برای اطمینان از ادامه عملکرد صحیح و تولید نتایج دقیق بسیار مهم است. تمیز کردن منظم با یک برس نرم یا پارچه بدون پرز و محلول‌های تمیزکننده مناسب می‌تواند به جلوگیری از آلودگی کمک کند و اطمینان حاصل کند که روتور و سایر اجزای آن تمیز و عاری از زباله می‌مانند. علاوه بر این، پیروی از هر روش نگهداری توصیه شده، مانند روغن کاری یاتاقان های روتور یا تعویض قطعات فرسوده، برای اطمینان از طول عمر تجهیزات، مهم است.

نکته مهم دیگر هنگام استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی

نوع نمونه سانتریفیوژ شده است. نوع نمونه می تواند بر انتخاب روتور، سرعت سانتریفیوژ و مدت زمان فرآیند سانتریفیوژ تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، نمونه هایی که حاوی سلول ها یا ذرات شکننده هستند ممکن است به سرعت سانتریفیوژ کمتر یا مدت زمان کوتاه تری برای جلوگیری از آسیب نیاز داشته باشند. به طور مشابه، نمونه هایی که حاوی مایعات چسبناک یا ذرات متراکم هستند ممکن است به سرعت سانتریفیوژ بالاتر یا مدت زمان طولانی تری برای دستیابی به جداسازی موثر نیاز داشته باشند.

علاوه بر نوع نمونه، حجم نمونه نیز می تواند یک نکته مهم باشد. حجم نمونه های بزرگتر ممکن است به روتور بزرگتر یا زمان سانتریفیوژ طولانی تری نیاز داشته باشد، در حالی که حجم نمونه های کوچکتر ممکن است به روتور کوچکتر یا زمان سانتریفیوژ کوتاهتر نیاز داشته باشد.

هنگام کار با نمونه های بیولوژیکی، مهم است که تأثیر بالقوه سانتریفیوژ بر یکپارچگی نمونه را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، برخی از تکنیک‌های سانتریفیوژ می‌توانند باعث آسیب سلولی یا تغییر ترکیب نمونه شوند که می‌تواند بر تجزیه و تحلیل پایین دست تأثیر بگذارد. مهم است که یک روش سانتریفیوژ را انتخاب کنید که برای نمونه و کاربرد خاص مناسب باشد تا اثرات بالقوه روی نمونه به حداقل برسد.

در نهایت، در نظر گرفتن هزینه سانتریفیوژ هنگام انتخاب سانتریفیوژ برای یک کاربرد خاص، مهم است. قیمت سانتریفیوژها بسته به عواملی مانند سرعت، ظرفیت و ویژگی‌های آن‌ها می‌تواند بسیار متفاوت باشد. مهم است که هزینه سانتریفیوژ را با سطح عملکرد و عملکرد مورد نیاز برای یک برنامه خاص متعادل کنید.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%d8%a2%d9%88%d9%86/

به طور خلاصه، هنگام انتخاب یک سانتریفیوژ آزمایشگاهی برای یک کاربرد خاص، مهم است که عواملی مانند نوع و حجم نمونه، انتخاب روتور و لوله، سرعت و مدت سانتریفیوژ، تاثیر بالقوه بر نمونه و هزینه تجهیزات با در نظر گرفتن دقیق این عوامل می توان با استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی به جداسازی دقیق و موثر مواد دست یافت.

 



:: بازدید از این مطلب : 211
|
امتیاز مطلب : 33
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 دی 1402 | نظرات ()